Oud-schepen Jan Suetens.© RR

Oud-schepen Jan Suetens overleden

Koningshooikt -

Oud-schepen Jan Suetens uit Koningshooikt (Lier) is zondag op 92-jarige leeftijd overleden.

Chris Van Rompaey

Jan Suetens was de enige zoon van de Hooiktse burgemeester Jozef Suetens en Adeline Andries. Hij begon zijn loopbaan als inspecteur bij verzekeringsmaatschappij Royal Belge. Later opende hij in Koningshooikt zijn eigen zakenkantoor. Zijn politieke carrière heeft Jan Suetens vooral aan Herman Vanderpoorten te danken. Die zette hem op de PVV-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in 1982. De Hooiktenaar raakte verkozen en werd schepen van Financiën en Begroting.

Omdat Suetens niet de beloofde derde plaats bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen kreeg, richtte hij uit onvrede, samen met Marcella Baetens-Luyckx, de vrouwenpartij EVA (Evenwaardigheid Voor Allen) op. Suetens was ook een tijdlang voorzitter van voetbalclub FC Kloosterheide.

Zowat twintig jaar geleden verhuisde Jan Suetens naar Frankrijk. Bij het uitbreken van de coronapandemie keerde hij terug naar Koningshooikt. Sinds februari verbleef hij in Woonzorgcentrum Paradijs in Lier, waar hij ook overleed. Jan Suetens was getrouwd met Petronille (Nelly) Nieberding. Ze kregen vier kinderen: Martine, Pascale, Michel en Thierry. Laatstgenoemde is momenteel schepen in Lier.

De afscheidsviering vindt plaats op zaterdag 15 april om 11.30u in de aula van Afscheidscentrum Kloosterheide, Kesselsesteenweg 97 in Lier. (cvr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lier