© Instagram /  Isosport

Uitgaande recordtransfer is rond: Antwerp verkoopt Pacho voor 16 miljoen euro aan Frankfurt

Wat we al langer wisten, is nu ook officieel bekendgemaakt door beide clubs. Antwerpverdediger Willian Pacho wordt aan het einde van dit seizoen verkocht aan Eintracht Frankfurt. De Ecuadoraan tekende een vijfjarig contract bij de Duitse club en is de nieuwe uitgaande recordtransfer van RAFC.

havg

LEES OOK. Mama vroeg verloren en gegroeid onder de vleugels van Alderweireld: wie is Antwerp-recordtransfer Willian Pacho?

“Willian Pacho (21) verhuist aan het einde van het seizoen van R. Antwerp F.C. naar Eintracht Frankfurt. Het gaat om een uitgaande recordtransfer voor RAFC”, zo deelde Antwerp donderdagnamiddag mee. Om welk transferbedrag het gaat, geven de clubs niet vrij. Volgens onze informatie gaat het om een som van 16 miljoen euro (inclusief haalbare bonussen), in tegenstelling tot het bedrag van 9 miljoen euro, dat de voorbije weken in buitenlandse media verscheen. Zoals vermeld zal Pacho pas na dit seizoen verkassen. In de bekerfinale en de titelstrijd kan de club dus nog op de Ecuadoraanse sterkhouder rekenen.

Pacho arriveerde in januari 2022 op de Bosuil en brak bij het begin van dit seizoen helemaal door onder Mark van Bommel. De linksvoetige centrale verdediger vormde een vast duo met Toby Alderweireld en kwam tot dusver 42 keer uit voor de Great Old. Deze dinsdag maakte hij nog zijn debuut voor de nationale ploeg van Ecuador en daarin scoorde hij meteen de winning goal (1-2).

© Isosport

LEES OOK. Antwerp maakt al werk van volgend seizoen: Zweedse belofte Jacob Ondrejka (20) kwam al op bezoek

Weerzien met Buta

“Willian is nog jong, maar heeft al internationale ervaring. Vooral zijn snelheid en kracht in duels kenmerken hem”, zo wordt Pacho door Frankfurttrainer Markus Krösche omschreven op de webstek van de club uit de Bundesliga.

“Ik hou van de Bundesliga, het was altijd een droom van mij om hier ooit te spelen”, reageerde Pacho bij Eintracht. “Toen ik over de club hoorde, was ik meteen geïnteresseerd.” Pacho zal komende zomer een oude bekende tegen het lijf lopen. Met Aurelio Buta loopt er een ex-ploegmaat van bij Antwerp rond bij Die Adler. “Hij zegt dat ik geen spijt zal krijgen van mijn beslissing. We zijn blij dat we weer samen kunnen spelen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bekijk hier het aankondigingsfilmpje van Frankfurt:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.