De feiten speelden zich af in café Station Balder in Berlaar.© Bert Provoost

Veertiger die beide ouders neerstak in Berlaars café verschijnt volgende maand voor de rechter en riskeert 20 jaar cel

Berlaar -

Kurt W., een veertiger uit Berlaar die in oktober zijn ouders te lijf ging en verschillende messteken uitdeelde, moet zich eind volgende maand verantwoorden voor de correctionele rechtbank in Mechelen. De voormalige militair riskeert een gevangenisstraf van twintig jaar voor poging tot dubbele oudermoord.

Stijn Van de Sande, Theo Derkinderen, Bert Provoost

De feiten speelden zich af op 20 oktober vorig jaar. Kurt W., een 44-jarige oud-militair, stapte café Station Balder in Berlaar binnen. Daar zaten op dat moment ook zijn ouders. Hij viel hen meteen aan met een mes. Zijn moeder Bea kreeg verschillende messteken in de halsstreek en vader Jos raakte gewond aan zijn borst. De vader mocht het ziekenhuis snel verlaten, maar zijn moeder was er erger aan toe. Zij werd een tijdje in een kunstmatig coma gehouden.

Na de steekpartij wachtte Kurt W. de politie op. Tijdens zijn verhoor verklaarde hij dat het de bedoeling was om zijn ouders te doden. Wat de man bezielde, is tot nu toe niet duidelijk, maar hij kampte met een drugsproblematiek. Als militair diende hij onder meer in Afghanistan en mensen uit zijn omgeving sluiten dan ook niet uit dat een psychose of een posttraumatische stressstoornis in combinatie met druggebruik aan de basis liggen van de aanval.

Volgende maand voor de rechter

De onderzoeksrechter besliste na de feiten om de veertiger aan te houden op verdenking van poging tot dubbele oudermoord. Voor die tenlastelegging zal hij zich ook moeten verantwoorden voor de correctionele rechtbank in Mechelen. Hij riskeert een gevangenisstraf tot twintig jaar. De zaak wordt behandeld op donderdag 27 april. Een uitspraak in het dossier volgt wellicht enkele weken later.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rechtbank Mechelen