Een toekomstbeeld van Residentie Auguste met links Het Varken zonder de reclameborden en verwijzingen.© RR

Werken voor Residentie Auguste beginnen eind april: “We willen goede buren van Het Varken zijn”

Edegem -

Residentie Auguste zal in de plaats van de leegstaande feestzaal Volkslust in de Strijdersstraat van Edegem komen. De appartementen komen naast het bruisende jeugdhuis Het Varken en dat zorgt even voor opschudding.

Filip Spoelders

Het was de partij Groen die aanhaalde dat op de toekomstbeelden van het nieuwbouwproject geen verwijzingen naar Het Varken meer staan. Alle reclameborden zijn van de gevel verdwenen en in de tuin staan bomen. “Dit is misleidend voor potentiële kopers en kan later voor problemen zorgen”, stelt raadslid Jeroen Van Laer.

De achterzijde van het nieuwbouwproject met virtuele bomen in de tuin van Het Varken.© RR

Zaakvoerder Gilles Orlians van projectontwikkelaar Resor ontkent dat er enige vorm van misleiding is. “Ik woon in Edegem en heb al gesproken met het bestuur van het jeugdhuis. We willen ze graag helpen zoals met de doorgang naar hun terrein. Met Resor hebben wij dit project vergund overgekocht van de vorige ontwikkelaar. We wisten dus dat we naast een jeugdhuis gingen bouwen. We zijn ondertussen aan het verkopen en we geven dit aan alle geïnteresseerden mee.”

Dat op de toekomstbeelden niet duidelijk is dat Het Varken aanwezig is, heeft volgens Orlians meerdere redenen. “Ten eerste hebben we geen toestemming om het logo van Het Varken te gebruiken en af te beelden. Met de beelden van de drone mogen we niet binnenkijken bij Het Varken, daarom hebben we er bomen geplaatst. Ten tweede is het niet ondenkbaar dat het jeugdhuis in de toekomst een andere locatie opzoekt. Onze toekomstbeelden tonen hoe het zou kunnen zijn als Het Varken er niet meer is. Maar het jeugdhuis moet zeker niet weg van ons. De jeugd zit er in zijn eigendom en we willen in overleg tot goed nabuurschap komen.”

De inplanting van Residentie Auguste in het centrum van Edegem.© RR

Voorzitter Wannes Buelens bevestigt dat beide partijen hebben gesproken. “We hebben al overleg gehad en we wensen nog bijkomende informatie. We hopen om goede buren te worden van de nieuwe bewoners. Uiteraard zal er eens overlast kunnen zijn maar wij staan altijd open voor gesprekken terwijl we er alles aan doen om overlast te voorkomen.”

Over een mogelijke verhuis is Buelens duidelijk. “Het gebouw is onze eigendom en we gaan niet actief op zoek naar een alternatief. We blijven op onze stek. Maar als er ons een beter alternatief wordt voorgesteld, willen we altijd luisteren.”

Feestzaal Volkslust verdwijnt volgende maand.© Joren De Weerdt

De werf voor Residentie Auguste zal trouwens eind volgende maand opstarten. “Dan begint de afbraak van Volkslust. Tegen de zomer moet het terrein bouwrijp zijn. De echte bouwwerken volgen in september en we plannen dat deze achttien maanden gaan duren”, overloopt Dries Cruysberghs van Resor.

Er komen zeven appartementen van 117 tot 170 vierkante meter die te koop zijn vanaf 455.000 euro. Op het gelijkvloers zal plaats zijn voor een handelsruimte voor retail. “Ook een ondergrondse parking en verwarming op basis van geothermie zullen aanwezig zijn.”

Nadat Groen het wegmoffelen van het jeugdhuis aanhaalde op de gemeenteraad, gaat het Lokaal Bestuur van Edegem die wel aankaarten bij de projectontwikkelaar.

Voorzitter Buelens met enkele leden voor hun jeugdhuis met reclameborden.© RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Edegem