Het lokaal bestuur en buurtbewoners huldigen de fruitpluktuin aan het Wautersplein in.© rr

Boom huldigt op Wautersplein fruitpluktuin in gerealiseerd met burgerbudget: “We doen nieuwe oproep voor dit jaar”

Boom -

Op het Jozef Wautersplein in Boom is de fruitpluktuin plechtig ingehuldigd. Het project werd gerealiseerd met het burgerbudget, een initiatief dat vorig jaar in het leven werd geroepen. Het lokaal bestuur lanceert tegelijk een oproep voor nieuwe voorstellen.

“De eerste oproep vorig jaar werd meteen een groot succes, want maar liefst 28 Bomenaars en buurten dienden een voorstel in”, vertelt schepen van Participatie en Wijkwerking Sven Cools (Samen2850). “Daarvan worden er op dit moment al enkele gerealiseerd, zoals deze fruitpluktuin aan het Jozef Wautersplein en ook eentje in Noeveren. Deze zomer kunnen we ook genieten van openluchtcinema ergens in Boom, in de tuin van de Kleine Chef wordt een Samentuin opgestart en in de wijk Bosstraat worden enkele vergroeningsprojecten uitgerold”, somt de schepen op.

“Van de 28 voorstellen die werden ingediend, werden er uiteindelijk dertien uitgekozen voor stemming en behaalden uiteindelijk twaalf projecten de nodige minimum vijftig stemmen voor uitvoering”, licht Cools nog toe.

Stemfase

Tegelijk wordt een nieuwe ronde voor 2023 opgestart. Tot 20 juni kunnen burgers en buurten nieuwe voorstellen indienen. Na een analyse van alle ideeën volgt tussen half juli en half september de stemfase. Begin oktober volgt de bekendmaking van de winnaars.

“Alles wat voor een mooier, leefbaarder en aangenamer Boom kan zorgen, komt in aanmerking”, zegt schepen Cools. “Er zijn wel voorwaarden waaraan je project moet voldoen en je staat zelf in voor de uitvoering ervan met behulp van vrienden, buren, familie of vereniging, ondersteund door het lokaal bestuur. Er wordt opnieuw een budget van 50.000 euro uitgetrokken.”

Voorstellen indienen kan via het online platform Geef Smaak, voor vragen en informatie kan je mailen naar samenleven@boom.be.(bar)

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners