Mario Bertels (midden) verdient met zijn kampioenstitel een cadeaucheque ter waarde van 70 euro. Jef Baeyens en Jos Claessen staan mee op het podium.© RR

Mario Bertels (55) kroont zich tot Arendonks kampioen rikken

ARENDONK -

Mario Bertels (55) is de nieuwe kampioen van Arendonk in het rikken. Na zes lange kaartavonden, telkens van 19.30u tot 23.30u, behaalde hij de meeste punten. Jef Baeyens en Jos Claessen zijn tweede en derde in het eindklassement.

Eddy Meulemans

Het Arendonks kampioenschap rikken is een organisatie van KWB Arendonk-centrum en loopt over zes vrijdagavonden van oktober tot maart. “We hebben gemiddeld veertig deelnemers per kaartavond, zowel leden als niet-leden”, zegt KWB-bestuurslid Rik Meeus (66). “Iedereen mag meedoen aan het kampioenschap. We vragen alleen 5 euro inschrijving, maar op het einde van elke avond gaat de helft van de zaal nog met een mooie prijs naar huis, van een blok kaas of een salamirol tot een doos koeken, zes trappistenbieren of een fles wijn.”

Mario Bertels, de nieuwe kampioen van Arendonk, verdient met zijn titel een Arendonkse cadeaucheque, of AHA-bon, ter waarde van 70 euro. De tweede en de derde in het eindklassement ontvangen een bon van 60 en 50 euro.

Geen louter geluksspel

Volgens Rik is rikken een volwaardige denksport en geen geluksspel. “Natuurlijk heb je wat geluk nodig, want je moet goede kaarten krijgen”, bekent Rik. “Maar we merken toch dat het altijd dezelfde spelers zijn die bovenaan in het klassement eindigen. Dat is geen toeval. Je moet vooral goed kunnen onthouden, zodat je weet welke kaarten er al weg zijn. En… af en toe durven te gokken.” (ema)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners