© PRESSE SPORTS

Jumbo-Visma kan zondag niet rekenen op Dylan van Baarle, Wout van Aert baalt: “Serieuze aderlating”

Een aderlating voor Jumbo-Visma. Dylan van Baarle, dit voorjaar nog winnaar van de Omloop het Nieuwsblad kan dan toch niet deelnemen aan de Ronde van Vlaanderen aanstaande zondag.

Jens Heylen

LEES OOK. IN BEELD. Daar zijn Wout van Aert en co! Renners verkennen parcours Ronde van Vlaanderen

Dylan van Baarle is er zondag niet bij. De 30-jarige Nederlander viel in de E3 Saxo Classic en sprak toen over een pijnlijke heup en knie. Woensdag werd hij uit voorzorg aan de kant gehouden in Dwars door Vlaanderen. “Ideaal is het niet. Dylan is gevallen en niet voldoende hersteld om woensdag te starten. Hij heeft nog te veel last om over kasseien te rijden. We rekenen er wel op dat hij zondag aan de start staat in de Ronde van Vlaanderen én dat hij goed zal zijn, maar de perfecte aanloop is dit niet. Dat ga ik niet ontkennen”, gaf sportief directeur Merijn Zeeman dinsdag nog aan.

“Het wegvallen van Van Baarle is een serieuze aderlating voor de ploeg”, vertelde Van Aert donderdag op de persconferentie van Jumbo-Visma in aanloop naar de wedstrijd van zondag. “Hij was erg goed in de klassiekers. We gaan dat zo goed mogelijk proberen opvangen als ploeg.”

De volledige selectie van Jumbo-Visma in Vlaanderens Mooiste: Wout van Aert, Christophe Laporte, Tiesj Benoot, Edoardo Affini, Tosh Van der Sande, Nathan Van Hooydonck en Tim van Dijke.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen