Tom Waes foetert op Antwerpse mobiliteit: “Schaam jullie diep”

Antwerpen -

Vanaf april kan je nog maar om het half uur gebruikmaken van de veerdienst op de Schelde tussen rechter- en linkeroever. Sinds vorig jaar was dat nochtans om het kwartier, maar het Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust had bij de aanvang al gezegd dat het maar om een tijdelijke maatregel ging. Al is dat niet naar de zin van iedereen in de Havenstad.

debn

“De Ring van Antwerpen zit muurvast, de oprit Linkeroever is afgesloten, de roltrappen (van de Sint-Annatunnel, red.) werken om de haverklap niet maandenlang, en jullie schaffen doodleuk een veer af (...) Noemen jullie dat dienstverlening?”, schrijft de tv-maker op sociale media bij een foto van de nieuwe dienstverlening.

Naast Waes, die op Linkeroever woont, wil het Antwerpse stadsbestuur de tweede veerdienst behouden. Woensdag nog had het opnieuw een collegiale brief opgesteld gericht aan Vlaams minister voor Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld). Daarin vraagt de stad dat de minister de nodige centen blijft voorzien om het huidige aanbod van twee veerboten te behouden.

De dienstverlening voor de Sint-Annaveer vanaf 1 april vind je op de website van het Agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust.

LEES OOK. Vanaf april weer minder vaarten over Schelde: “Veerdienst om het kwartier is nochtans echt nodig”

LEES OOK. Stadsbestuur schrijft tweede brief naar Vlaams minister Lydia Peeters voor behoud van tweede veerboot

LEES OOK. Tom Waes opent nieuwe camping op Linkeroever: “Deze buurt wordt onderschat”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Uitgelicht