De organisatoren hopen op een massale opkomst deze zomer.© RR

Derde editie Summer Sessions met thuismatch voor Metejoor en vuurwerk van Regi

Turnhout -

Het eerste weekend van augustus wordt de vaste afspraak met muziekfestival Summer Sessions op het Warandeplein. Wlad Pokoik en Kim Langewouters van muziekrestaurant Het Keizershof hebben extra hulp gekregen om hun ambitieuze plannen uit te werken.

Wouter Adriaensen

In 2019 stond Joris van Rossem uit Vosselaar nog als toeschouwer op het Warandeplein tijdens de eerste editie van Summer Sessions naar Kate Ryan te kijken. Tijdens de derde editie staat hij op vrijdag 4 augustus als Metejoor helemaal bovenaan de affiche. “We maken er een avond met veel Liefde voor Muziek van”, verwijzen Wlad en Kim naar het populaire televisieprogramma. “Voor Metejoor opent Gunther Neefs. Hij is kind aan huis in Het Keizershof en heeft dankzij zijn vader Louis ook een Kempense link.”

Zaterdag 5 augustus zakt Regi af naar het Warandeplein. “Hij brengt een grote liveshow met alle toeters en bellen. Wie hij meeneemt, blijft nog even een verrassing. De avond wordt afgesloten door zijn drummer, Michael Schack. We geven op beide avonden ook de kans aan lokaal talent als openers. Voor hen is dat een onwaarschijnlijke ervaring. Zangeres Charlize, die zo vorig jaar op ons podium stond, is goed bezig. Misschien verzorgt zij over een paar jaar wel ons hoofdprogramma.”

Foodtruckdorp

Summer Sessions neemt al het goede van de voorbije twee edities mee. “Het eerste weekend van augustus wordt onze vaste afspraak. Het gezellige en groene Warandeplein, tussen het kasteel en het cultuurhuis, wordt positief onthaald, zowel door artiesten als bezoekers. De Grote Markt zou financieel en praktisch moeilijk haalbaar zijn.”

Wlad en Kim voorzien alles om de bezoekers enkele uren door te laten brengen op het plein. “Het foodtruckdorp is ons visitekaartje. Een hamburger met friet moet, maar er mogen ook gezonde alternatieven zijn. De toog blijft langer open na de laatste noot, tot 1u. De programmatie van de kidsdag op zondagnamiddag voor families met kinderen maken we nog bekend.”

Brugge tot Hasselt

Vorig jaar lokte Summer Sessions ongeveer 12.000 bezoekers. Wlad en Kim verkochten tickets van Brugge tot Hasselt. “We willen van Summer Sessions een echt stadsfestival maken met gratis podia errond. Zoiets is echter niet haalbaar met slechts twee mensen in het organisatiecomité. Daarom hebben we met Tim Klaassen, afgevaardigd bestuurder van Dienstenthuis en een groot muziekliefhebber, een derde vennoot aan boord gehaald.”

Tickets voor de drie dagen zijn nu te koop. “Een gratis vrijdagavond zoals vorig jaar is financieel niet meer haalbaar. Online zijn onze jetons wel 15% goedkoper dan aan de kassa. Bovendien worden onze inkomprijzen progressief duurder. Hoe vroeger je er bij bent, hoe goedkoper je ticket. We starten met 33 euro voor vrijdag en voor zaterdag, 53 euro voor de twee samen en 16 euro voor zondagnamiddag. De maximumcapaciteit van het Warandeplein is 6.000 aanwezigen. Hopelijk kunnen we onze server laten ontploffen”, besluit Wlad.

www.summersessions.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners