In de laatste dagen voor de sluiting zijn er op tal van producten nog koopjes te scoren in Alvo Supermarkt Heylen.© Hans Otten

Supermarkt Alvo Heylen verpopt in zomer tot Colruyt: “Jammer, de togen met bediening maakten hier net het verschil”

Noorderwijk -

De supermarkt Alvo Heylen in Noorderwijk (Herentals) telt de laatste dagen af. Want nadat de winkel zaterdagavond de deuren heeft gesloten, gaat die pas begin juli weer open. Maar dan als een filiaal van Colruyt.

Hans Otten

Alvo Supermarkt Heylen opende eind 1997 de deuren, een kwarteeuw later sluit ze die weer. Of toch tijdelijk, want het druk bezochte warenhuis op de hoek van de Morkhovenseweg en Lankem in Noorderwijk ondergaat de komende maanden een gedaanteverandering. Nadat de laatste klanten zaterdagavond de zaak hebben verlaten, blijven de deuren drie maanden lang gesloten. Om op 5 juli te heropenen als een filiaal van Colruyt.

De boogluifel boven de ingang hoort al geruime tijd tot het straatbeeld in Noorderwijk.© Hans Otten

Hoewel het nieuws al verscheidene weken aan de ingang onder de karakteristieke boogluifel geafficheerd hangt, geraken de trouwe klanten er tegen het personeel maar niet over uitgepraat. Zeker nu het moment van de sluiting met grote passen nadert en verschillende winkelrekken al zo goed als leeg zijn. Op heel veel resterende artikelen -meestal met een vervaldatum- gelden momenteel flinke kortingen.

Een aantal rekken is intussen al leeg, maar er valt in de laatste dagen zeker nog heel wat te winkelen.© Hans Otten

Laagste prijzen

“We halen vanaf 5 juli het bekende laagsteprijzenconcept van Colruyt naar onze winkel in Noorderwijk”, klinkt het bij de uitbaters. “Onze klanten kunnen vanaf het begin van de zomervakantie onze vernieuwde supermarkt en de formule van eenvoudig winkelen komen ontdekken. We willen hen in ieder geval heel erg bedanken voor het jarenlange vertrouwen in onze dienstverlening.”

Alvo is in feite een aankoopgroepering van zelfstandige voedingswinkels, die vooral in West- en Oost-Vlaanderen sterk vertegenwoordigd is. De winkel in Noorderwijk is de enige in de Kempen die onder deze naam vaart. Er is niettemin al vele jaren een directe link met de Colruytgroep: Colruyt staat in voor de toelevering van kruidenierswaren en verse producten. “Maar op commercieel vlak vaart Alvo een eigen koers.” In de Herentalse deelgemeente binnenkort niet meer, want de familie Heylen droeg de vennootschap een halfjaar geleden over aan de bestuurders van de Colruytgroep. Van de verbouwingen maakt de bouwheer gebruik om de winkel tegelijk nog wat meer te verduurzamen.

De togen met onder meer verse charcuterie, vlees en bereidingen waren de grote troef van de Noorderwijkse Alvo.© Hans Otten

‘Magazijn’

De klanten hebben er gemengde gevoelens bij. Ze kunnen zo een resem verschillen opnoemen tussen hun vertrouwde supermarkt en een warenhuis van Colruyt. “Een Colruyt kan je toch niet anders dan een magazijn noemen waar je je boodschappen doet? Alvo hier is juist een heel verzorgde en gezellige winkel. Vooral de togen met bediening achteraan maken het verschil. Hier helpen de medewerkers je persoonlijk en heel vriendelijk verder. En Alvo Heylen is in de wijde omtrek bekend om zijn charcuterie en vleesbereidingen. Veel mensen die in de zomer een barbecue houden, komen speciaal hier hun vlees bestellen. Bij Colruyt vind je alleen maar voorverpakte vleeswaren. Minder keuze, maar wel meer plastic. Ja, misschien wordt het winkelen wat goedkoper, maar als ik naar de Colruyt wilde, zou ik wel naar die in Herentals gereden zijn”, zeggen Petra, Odette en Silvia, die ‘vóór de drukte van het weekend’ hun inkopen hebben gedaan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Herentals