© Joris Herregods

ALLEMAAL ANTWERPEN. “Op een vlucht worden ook kindjes geboren”

Antwerpen -

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen.

 

“Ik ben hier voor een weekendje samen met een vriendin. We komen van Nederland. Gisterenavond zijn we naar het MAS geweest. Wat een prachtig uitzicht heb je van daarboven. We gaan ook naar de fototentoonstelling van Anton Corbijn kijken. Mijn vriendin wil graag veel dingen zien en bezoeken. Voor mij hoeft dat niet echt, want voor mijn werk reis ik al genoeg rond.”

“Ik ben stewardess bij KLM, ondertussen al negentien jaar. Ik vlieg van Los Angeles tot Taipei en alles wat daartussen zit. Mensen onderschatten onze job vaak. Lange nachten, lang rechtstaan, ook wij hebben jetlags, maar dat zien de passagiers natuurlijk niet. Op een vliegtuig maak je wel wat mee. Geboortes, overlijdens, soms weleens wat agressie, maar daarvoor hebben we handboeien liggen.”

“Mijn favoriete bestemming is Zuid-Afrika. Het tijdsverschil is maar een uurtje, dus je zit niet met een jetlag en het is daar prachtig. Heel divers ook! Stranden, bergen, het fantastische eten… om nog maar te zwijgen over de wijnvelden. Echt de moeite!”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Allemaal Antwerpen