© rr

Trekpaarden van ’t Groenenbroek centraal tijdens beestige erfgoeddag

Ranst -

Het thema van Erfgoeddag zondag 23 april is dit jaar ‘Beestig!’ In Ranst staan de schijnwerpers gericht op Stal Groenenbroek vlakbij het kerkje van Millegem. Met wat geluk is er tegen zondag een nieuw trekpaardenveulen geboren, waar de bezoekers dan een naam voor mogen kiezen die om 17u bekend wordt gemaakt.

Op Stal Groenenhoek worden sinds jaar en dag Belgische trekpaarden gefokt. De fokkerij in de Groenenbroekstraat 1 is vandaag levendiger dan ooit. Drijvende kracht Frans Beullens, dochter Monique en kleindochter Eva vertellen hun verhaal.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Je kan doorlopend kijken van 10 tot 17 uur naar een prachtige kortfilm over de stal en de familie, de tentoonstelling, het erf, de paarden en de stal bezoeken. Bij mooi weer kan je vanaf 14u genieten van verschillende activiteiten en demonstraties. Wat dacht je van bijvoorbeeld een workshop manen vlechten, een huifkartocht, een demonstratie ploegen met trekpaard, een spelletje vliegend tapijt of touwtje trekken met een groot trekpaard? De organisatoren hopen dat er tegen zondag een veulen zal geboren zijn, want merrie Aliss is immers zwanger. En al enkele dagen overtijd. Tijdens de erfgoeddag kunnen alle bezoekers stemmen voor de naam van het veulen. Om 17u wordt de naam bekendgemaakt op de hoeve.

Er is heel weinig parkeerplaats voorzien, dus kom bij voorkeur te voet of met de fiets. Regionaal Landschap de Voorkempen draaide een tijdje geleden nog de mooie docu De Paardenfokker op Stal Groenenhoek.

De erfgoeddag van zondag in Millegem wordt georganiseerd door Stal Groenenbroek en Themaraad Erfgoed Gemeente Ranst.

Het plan wat er zondag allemaal te doen is.© rr

 kma

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners