En of het op de laatste vrijdag van juli gaat spetteren op de Grote Markt.© Jokko

Pommelien zet Grote Markt gratis in vuur en vlam

Herentals -

Het gratis volksfeest Herentals Feest belooft zelfs met één geloste naam nu al een daverend succes te worden. Op vrijdag 28 juli staat de immens populaire Pommelien Thijs op het podium op de Grote Markt.

Hans Otten

Herentals Fietst & Feest komt in de voorbereidingen voor de nieuwe editie op 27 en 28 juli stilaan onder stoom. Voor de deelnemers aan het na-Tourcriterium op de kasseien in het stadscentrum is het uiteraard nog te vroeg. Maar voor het muzikale volksfeest van Herentals Feest op vrijdag kan de organisatie met zichtbare trots een eerste Grote Naam aankondigen: rijzende ster Pommelien Thijs doet het markplein ongetwijfeld vlot volstromen.

Pommelien -ze is intussen bekend genoeg om een familienaam achterwege te laten- zette haar eerste muzikale stappen als Caro in de populaire Ketnet-reeks #LikeMe, maar intussen heeft ze zich ontpopt tot een van de populairste Vlaamse artiesten van het moment. Eind januari won ze nog drie MIA’s tijdens de uitreiking van deze Vlaamse muziekprijzen, in de categorieën Doorbraak, Solovrouw en Hit van het jaar 2022, met haar nummer ‘Ongewoon’.

Topmuzikanten

“Doorgaans wachten wij een beetje af als iemand plots doorbreekt”, vertelt Guy Huysmans, programmator van Herentals Feest (voluit: ‘Herentals Feest energized by Volvo Rutten’). “Maar in het geval van Pommelien hoefden we niet te twijfelen. Ze is niet alleen ongelooflijk getalenteerd, ze laat zich ook omringen door topmuzikanten. Ik zag haar live aan het werk op de Gouden K’s en was meteen overtuigd. Pommelien is een straffe madam die zich nu al op Champions League-niveau bevindt.”

De jonge artieste kondigde woensdag nog aan dat ze in juni haar allereerste soloalbum Per Ongeluk uitbrengt. Daarmee gaat ze deze zomer ook de hort op, ondersteund door een liveband. Haar drie aangekondigde concerten in de Roma in Borgerhout zijn allang uitverkocht. Maar niet getreurd: op vrijdag 28 juli om 19.15u is ze te bewonderen op het podium op de Herentalse markt. “En voor het publiek van Herentals Feest is dat helemaal gratis”, zegt Huysmans trots. “Wees maar zeker dat dit zeer ‘ongewoon’ wordt!”

hff.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Herentals