© ATV

PVDA vraagt stopzetting werken voor keerlus

Deurne -

PVDA Deurne vraagt de onmiddellijke stopzetting van de werken voor de keerlus aan de Boekenberglei. Volgens de partij omzeilt de stad Antwerpen de procedures door onder meer geen omgevingsvergunning te hebben voor deze werken.

Sacha Van Wiele

LEES OOK. Grondwerken aan bomen Boekenberglei ter voorbereiding van verplaatsing, buurt reageert misnoegd: “Niemand heeft ons hiervan op de hoogte gebracht”

Op de Boekenberglei in Deurne begonnen de voorbereidende werken om binnenkort de bomen te verplaatsen naar een ander plek. Dat is nodig voor de heraanleg van de straat en de komst van een nieuwe keerlus voor de trams van De Lijn. Het Actiecomité Het Juiste Spoor nam al een advocaat onder de arm om deze werken aan te vechten.

Het actiecomité krijgt de steun van PVDA Deurne. De partij verwijt het stadsbestuur van ondemocratisch te handelen.

“De stad zet heel deze buurt gewoon voor voldongen feiten” zegt Manal Toumi, fractievoorzitter voor PVDA in de Deurnese districtsraad. “Er zijn procedures die gevolgd moeten worden, maar omdat het stadsbestuur die ‘te complex of te moeilijk’ vindt, gaan ze met een goocheltruc toch een privéfirma laten graven. Er zijn talrijke voorbeelden waarbij de stad tegen de zin van de buurt in de vlucht vooruit neemt, en na een lange tijd toch bakzeil moet halen. Denk maar aan de brandweerkazerne op de Kielsevest, de parkeergarage in de Mellaertstraat in Borgerhout of de toren op de Zwaantjes in Hoboken. Keer op keer proberen ze de buurt te snel af te zijn. Keer op keer verliezen ze.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mobiliteit Antwerpen