Wout van Aert relativeert “opgeklopte” ervaring met betonmixer, maar schetst ook de realiteit: “Helaas gebeurt dit bijna dagelijks”

Wout van Aert is dinsdag aan een noodlottig verkeersongeluk ontsnapt tijdens een trainingstochtje in Nederland. “Wout was bijna dood. Hij lag letterlijk bijna onder een betonmixer”, vertelt trainingsmakker Jan Bakelants in de wielerpodcast Wielerclub Wattage van de VRT. Wout van Aert relativeerde het incident dan weer, al is zijn reactie ook ietwat zorgwekkend: “Helaas gebeurt dit bijna dagelijks.”

Maarten Delvaux

Na zijn veelbesproken tweede plek in Gent-Wevelgem werkte Wout van Aert dinsdag een trainingsrit van 138 kilometer van thuisbasis Herentals tot de streek rond Eindhoven af. Ex-renner Jan Bakelants en veldrijder Daan Soete, vaste trainingscompagnons, vergezelden de kopman van Jumbo-Visma richting Nederland. Ergens op een baantje over de landsgrens liep het fout, zo vertelt Bakelants in Wielerclub Wattage.

“Omdat het fietspad daar niet geschikt is voor snelheden van 40 à 45 km/u, reden we op de weg. Uit eigen ervaring weet ik dat de gemiddelde Nederlander het recht in eigen handen durft te nemen als ze zien dat een fietser niet op het fietspad rijdt. Plots hoorde ik het getoeter van een betonmixer, die langs ons kwam gereden. Zoals het een echte wegpiraat betaamt, deed de bestuurder van de betonmixer de deur dicht terwijl hij aan toeteren was. Wout kon niet anders dan Daan (Soete, nvdr.) de kant inrijden. Anders was onze wilde weldoener (uit Gent-Wevelgem, red.) wellicht ten hemel gevaren. Wout was bijna dood. Hij lag letterlijk bijna onder de betonmixer, het was echt schrijnend.”

Van Aert: “Opgeklopt door Jan Bakelants”

Op de persconferentie van Jumbo-Visma in de aanloop naar Vlaanderens Mooiste kreeg Van Aert enkele vragen over zijn ervaring met de betonmixer en daar relativeerde hij het voorval enigszins. “Ik heb veel bezorgde berichtjes ontvangen die eigenlijk nergens voor nodig waren. Helaas gebeurt dit bijna dagelijks. Het was alleszins geen veilige situatie, maar het is een beetje opgeklopt door Jan Bakelants”, aldus Van Aert.

LEES OOK. Wout van Aert trekt als een tevreden man naar de Ronde van Vlaanderen, maar: “De stress is er zondag bij iedereen”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen