Pixie wordt geholpen door schepen Victor De Groof om haar banden op te pompen.© Joren De Weerdt

Kinderen mogen openbare fietspomp als eerste uittesten: “Met goed opgepompte banden kun je sneller rijden”

Nijlen -

23 schoolkinderen van Goezo! Kerkeblokken hebben donderdagochtend een openbare fietspomp aan het station van Nijlen officieel in gebruik genomen. Ook op twee andere plaatsen in de gemeente zal er een geplaatst worden.

Bert Provoost

‘Gratis lucht’. Op die manier wordt de pomp aangeprezen aan passanten. “We proberen heel wat te doen om het fietsverkeer aangenamer en veiliger te maken. Maar soms kan je ook met heel kleine dingen een positief verschil maken. Mensen kunnen hier snel gratis hun banden oppompen met een kwalitatieve, handige pomp. De pomp zit trouwens verankerd in de grond, zodat ze vandalismeproof is. Het is de bedoeling dat ze lang meegaat”, zegt schepen van Mobiliteit Victor De Groof (Groen-Open Vld).

De kinderen halen de verpakking van de fietspomp weg.© Joren De Weerdt

De locatie aan het station is ideaal, zegt de schepen. “Hier komen veel mensen met de fiets en er zijn ook verschillende scholen in de buurt. Ook de deelgemeenten krijgen een pomp. Die worden nog deze week geplaatst aan het station van Kessel en het Bevels Heerdplein in Bevel.

De kinderen van het vierde leerjaar van Goezo! Kerkeblokken mochten de pomp als eerste uittesten. “Ik kom vier dagen per week naar school met de fiets, dus is het wel handig dat ik mijn banden extra kan oppompen als het nodig is. Ik heb het net getest en dat ging heel vlot”, zegt Pixie Kegelaers (10).

“Ik fiets veel naar vrienden. Als je banden goed opgepompt zijn, kan je sneller rijden. Ik ga hier wel eens langskomen om ze extra op te pompen”, vertelt Sammy Nsabimana (10).

Sammy is van plan om af en toe eens langs te komen.© Joren De Weerdt

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mobiliteit Mechelen