Jan Strömgren werd opgeschrikt door gebons op het raam.© Marc Peeters

Ruitentikker slaat vierde keer toe bij overbuur: verdachte loopt weg op blote voeten

Herentals -

De politiediensten volgen een spoor naar de man die vermoedelijk eerder deze week al vijf ruiten heeft stukgeslagen in de Sint-Jansstraat in Herentals. Bij een nieuw feit donderdagochtend werd een persoon opgemerkt met een grijze hoodie. En nog opvallender, de verdachte liep weg op blote voeten. De dader blijft voorlopig spoorloos.

In de Sint-Jansstraat in Herentals werd donderdagochtend opnieuw een raam van een woning stukgeslagen. Deze keer niet van het gelijkvloerse appartement dat de voorbije dagen al driemaal werd geviseerd, maar van een woning aan de overkant van de straat. Voor het eerst werd een verdachte opgemerkt. De dader sloeg toe rond 8.40u. “Ik zat in de woonkamer toen er plots op het raam werd gebonsd”, vertelt bewoner Jan Strömgren. “Bij een volgende klap ging het raam aan diggelen. Wellicht gebruikte de dader een fles. Ik ben meteen naar buiten gelopen, maar kwam te laat.” Door de nabijheid van een school is het rond 8.40u vrij druk in de Sint-Jansstraat.

De brandweer kleeft een folie over de stukgeslagen ruit.© Marc Peeters

Buren en passanten spotten een persoon die op blote voeten rondliep en de feiten wellicht heeft gepleegd. Hij vluchtte via het smalle paadje dat de Sint-Janssstraat verbindt met de Scheppersstraat.

De brandweer kwam ter plaatse om het stukgeslagen raam met plastic folie winddicht te maken. De lokale politie Neteland is aan de slag gegaan met de persoonsbeschrijving, maar donderdagavond was de identiteit van de verdachte nog steeds onbekend.(mph)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners