Het project omvat zeventien appartementen en zes woningen rond een binnenhof.© RR

Openbaar onderzoek naar woonproject met zeventien appartementen en zes woningen in Hofstraat

Mol -

Een projectontwikkelaar wil op de hoek van de Hofstraat met de Wandelweg in Mol een woonproject realiseren met zeventien appartementen en zes woningen rond een publiek toegankelijk binnenhof. Het openbaar onderzoek loopt van 4 april tot en met 3 mei.

Projectontwikkelaar Hestia wil een woonproject realiseren op de hoek van de Hofstraat en de Wandelweg. In totaal gaat het om zeventien appartementen en zes woningen die gepland zijn op zeven grondpercelen, waaronder de vroegere ‘politieparking’. Dat perceel werd als personeelsparking gebruikt door de politie voor de verhuis naar de Guido Gezellestraat.

Voor de ontwerpplannen ging projectontwikkelaar Hestia in zee met AP/ART Architecten uit Hasselt/Lier. Het woonproject bestaat uit drie grote onderdelen. Het eerste gebouw, met een breedte van 22 meter, komt in de Hofstraat. De afmetingen van dit gebouw sluiten aan bij de bouwhoogte van de woningen in deze straat.

Een ontwerpschets van het project.© RR

Het tweede gebouw wordt geplaatst op de hoek van de Hofstraat met de Wandelweg. Het derde deel van het woonproject omvat zes woningen. Twee woningen worden langs de Wandelweg geplaatst. Beide woningen grenzen aan het binnenhof, net als de vier overige aaneensluitende woningen in het project.

Daarnaast wil de projectontwikkelaar de nodige aandacht besteden aan uitgebreide groenvoorzieningen in het project. Het volledige woonproject krijg één grote ondergrondse parkeergarage, met in totaal 34 parkeerplaatsen. Hierdoor blijft de bovengrondse oppervlakte volledig autovrij, met uitzondering van twee parkeerplaatsen voor bezoekers. De ontsluiting van deze ondergrondse parking verloopt via de Hofstraat. Daarnaast bevat het project zeventig ondergrondse en twintig bovengrondse parkeerplaatsen voor fietsen.

Het openbaar onderzoek naar dit dossier loopt van dinsdag 4 april tot en met woensdag 3 mei 2023. In deze periode kan je het volledige dossier online raadplegen via www.omgevingsloket.be (zoek op dossiernummer OMV_2022171342). Na afspraak kan je de documenten en plannen ook inkijken op de dienst ruimtelijke ordening, eerste verdieping in ’t Getouw. Het is ook mogelijk om eventuele bezwaarschriften in te dienen. (mto)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners