De straten krijgen ook een nieuwe asfaltlaag.© rr

Gemeente plant herstellingswerken en nieuwe asfaltlaag voor 38 Molse straten

Mol -

In 38 Molse straten staan er vanaf midden april structurele onderhoudswerken op het programma. Na plaatselijke herstellingswerken krijgen de straten elk een nieuwe asfaltlaag.

Aannemingswerken Deckx voert de werken na de Paasvakantie uit in opdracht van het gemeentebestuur. In de 38 straten wordt de huidige versleten asfaltlaag afgefreesd en vervangen door een nieuwe asfaltlaag. De herstellingswerken passen in het jaarlijkse onderhoudsprogramma van het gemeentebestuur voor de asfaltwegen.

In Gompel gaat het om de Colburnlei, Lenslei en Kievitsheide. In Rauw zijn de asfaltwerken gepland in de Zandstraat, Gemeenteheistraat, Pastorijstraat, Middenstraat, Verkallenstraat, Sprietstraat en Rauwdreef.

De onderhoudswerken in Heidehuizen vinden plaats in de Greesstraat, Braambessenstraat, Sparrenstraat, Vosstraat, Heidehuizen (uitsluitend doodlopend gedeelte), Konijnenstraat, Hazenstraat, Heipad, Verbindingsstraat, Dillebossen en kruispunt Slachthuisstraat- Hemelrijkstraat en fietspad Kruisven.

In Millegem worden de Koolmeesstraat, Kerkebossenstraat, Hoekstraat, Valkstraat, Snepstraat, Leeuwerikstraat, Sint-Odradastraat, de Hassels, Vinkenstraat en Castelsebaan aangepakt.

In Ezaart gaat het om Keikensstraat en Bellekensstraat. In Donk wordt er gewerkt in de Sint-Ritastraat en de parallelweg met de brug naar dienst Scheepvaart. Tenslotte worden in Sluis de delen van Diepestraat en Broekbeemden buiten het rioleringsproject aangepakt.

De hinder blijft meestal zeer beperkt. In de eerste fase freest de aannemer het asfalt weg en voert hij plaatselijke herstellingswerken uit aan goten en putdeksels. Dit leidt tot minimale hinder. Enkel bij het latere asfalteren wordt de straat een dag volledig afgesloten.

De aannemer bezorgt de bewoners enkele dagen voordien een bewonersbrief met de juiste timing van het afsluiten. De werken vinden alleen plaats wanneer de weersomstandigheden het toelaten.  (mto )

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners