© BELGA

Ook Anderlecht, Westerlo, Cercle en OHL trekken naar het BAS voor beslissing over Charleroi-KV Mechelen

Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) zal op 7 april het dossier rond de stilgelegde wedstrijd tussen Charleroi en KV Mechelen behandelen. Malinwa, Charleroi en het Bondsparket zullen niet de enige partijen zijn bij het Arbitragehof, ook Anderlecht, Cercle Brugge, Westerlo en OHL zullen mee rond de tafel zitten.

Belga, red

De Disciplinaire Raad voor het Profvoetbal (DRP), een instantie van de Belgische voetbalbond (KBVB), oordeelde eerder dat de wedstrijd tussen Charleroi en KV Mechelen herspeeld moet worden door een procedurefout bij het stilleggen na wangedrag van de thuissupporters.

Het Arbitragehof zal de zaak zoals steeds achter gesloten deuren behandelen. Een beslissing zal daarna “zo snel mogelijk” volgen, liet het hof weten aan Belga. Zowel het bondsparket als KV Mechelen gingen in beroep tegen de beslissing van de Raad, maar ze zullen niet de enige aanwezige partijen zijn.

Anderlecht, Cercle Brugge, OHL en Westerlo trekken naar het BAS

Anderlecht, Cercle Brugge, OHL en Westerlo zullen ook aanwezig zijn op de zitting van 7 april. Zij kunnen in tegenstelling tot wat KV Mechelen deed niet in beroep gaan omdat ze geen ‘rechtstreekse’ partij zijn. Wel kunnen ze mee rond de tafel gaan zitten wanneer het dossier voorkomt en dat zullen ze dan ook doen. Het uitslag van Charleroi-KV Mechelen is onlosmakelijk verbonden met de stand in play-off 2. Vandaar de keuze van Anderlecht, Cercle Brugge, OHL en Westerlo, die daardoor benadeeld zouden kunnen worden.

MEER OVER KV Mechelen