De leegstaande gebouwen van bouwbedrijf Van Gastel in de Sluizenstraat.© JAA

Rook, zwaailichten, afgesloten Sluizenstraat: maar geen vuur: brandweer oefent

Schoten -

Met de Scheldeprijs of de zoveelste werken aan de weg heeft het niks te maken, maar de Sluizenstraat wordt donderdagavond vier uur lang afgesloten voor alle verkeer. De brandweer gaat zich uitleven - lees oefenen - op de leegstaande bedrijfsgebouwen van Bouwonderneming Van Gastel.

Van Gastel was 127 jaar in Schoten gevestigd, waarvan de langste tijd langs de vaart in de Sluizenstraat. Maar twee jaar geleden verhuisde Luc Van Gastel zijn atelier e kantoren naar Sint-Job-in’t-Goor. Neef Jef Van Gastel heeft plannen ingediend om de leegstaande gebouwen af te breken om er zowel een Jumbo supermarkt als een Hubo in de plaats te zetten. Hij wacht vol ongeduld op een vergunning hiervoor.

Het kan er levensecht aan toe gaan tijdens zo’n oefening.© Patrick De Roo

Intussen maakt de brandweer gebruik van deze gelegenheid om levenecht te oefenen op een bedrijfsbrand. Niet alleen de Schotense spuitgasten, maar vrijwilligers van meerdere korpsen van Zone Rand zullen hieraan deelnemen. Ook een medisch team komt ter plaatse.

Om deze oefening veilig te laten verlopen, maakt de politie de Sluizenstraat donderdag 30 maart verkeersvrij van 18 tot 22 uur. Het kan er naar verluidt realistische ana toe gaan, inclusief rook en sirenes. Maar vuur zou er normaal niet mogen branden. (jaa)

© JAA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners