Marleen D’Joos van Sjarabang, schepen Greet Geypen en handelsvoorzitter Geert Milis met enkele van de bontgekleurde Opsinjoorkes.© Stad Mechelen

Opsinjoorkes kleuren 120 Mechelse etalages en zetten ook Special Olympics in de verf

Mechelen -

Kleurrijke en creatieve variaties van Opsinjoorke kleuren vanaf zaterdag 1 april de etalages van 120 handels- en horecazaken in Mechelen. Sjarabang verspreidt ze en de handelaars koppelen een wedstrijd aan de winkel-wandeltentoonstelling. Het initiatief staat dit jaar in het teken van de Special Olympics.

Sven Van Haezendonck

Het is een traditie dat Sjarabang, een vzw die mensen met een beperking de kans biedt om zich artistiek te ontplooien, creatievelingen loslaat op figuren. Zij toveren die om tot de meest originele kunstwerken. Tot zondag 21 mei kun je ze bewonderen.

“De Opsinjoorkes zijn een lust voor het oog. Onze handelaars tonen hun warm hart door hun etalages beschikbaar te stellen voor deze tentoonstelling. Ze biedt niet alleen een visueel spektakel, maar ze is ook een kans om te genieten van wat ons winkelcentrum te bieden heeft”, vertelt Greet Geypen (Vld-Groen-m+), schepen van Economie.

Twee beeldjes te geef

Handelsorganisatie Mechelen MeeMaken geeft twee beeldjes weg aan deelnemers van de wedstrijd. Formulieren kun je vinden op de website van Sjarabangof Shoppen in Mechelen. De papieren versie is vanaf maandag 3 april te verkrijgen in het Toerismehuis in de Vleeshouwersstraat. De handelaars organiseren ook een kleurwedstrijd. Een kleurplaat kun je afhalen in elke zaak waar een Opinsjoorke in de etalage staat.

“Door deze in te kleuren en aan je raam te hangen, maak je kans op sportieve prijzen voor jong en oud. We verloten twee leuke hoofdprijzen”, zegt Geert Milis, voorzitter van Mechelen MeeMaken. Volwassen deelnemers maken kans op een vipticket met walking diner voor het openingsgala van de Special Olympics. “De laureaat bij de jeugd krijgt van ons een groepsticket voor het openingsgala. De winnaar mag negen vrienden meenemen op de tribune van KV Mechelen”, legt Milis uit.

Kleurplaat ophangen

Zodra de kleurplaat aan je raam hangt, maak je er een foto van die je post op Facebook of Instagram met de hashtags #specialolympics en #shoppeninmechelen. De wedstrijd loopt gedurende heel de maand april. Begin mei worden de winnaars gekozen. “We hopen dat deze kleurrijke wandeltentoonstelling mensen doet stilstaan bij de inclusiviteit. Het is fantastisch dat Mechelen MeeMaken zijn steentje bijdraagt aan de dit mooie project”, zegt ambassadeur Piet den Boer.

Om de Special Olympics te ondersteunen, wordt zaterdag 1 april vanaf 14u ook live radio gemaakt op de Korenmarkt en dat 24 uur lang. Er zijn onder andere optredens van Pita en er is een dj-set.

www.shoppenin.mechelen.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER DOEN!-tips Mechelen