De kinderen van acht Temsese scholen zamelden geld in voor een wandeltocht.© IF

Scholen stappen meer dan 20.000 euro bij elkaar voor Turkije en Syrië: “Het medeleven bij de kinderen voor de slachtoffers is groot”

Temse -

De kinderen van acht scholen uit Temse zamelden samen meer dan 20.000 euro in voor de Turkse en Syrische slachtoffers van de aardbeving. Alle kinderen tussen 2,5 en 12 jaar uit de katholieke scholen van Temse lieten zich sponsoren voor een wandeltocht in en rond Temse en deelgemeenten. Ook een bezoek aan de moskee in Temse stond op de planning.

Pieter Van Hecke

De opbrengst, die op meer dan 20.000 euro wordt geschat, gaat integraal naar de Turkse gemeenschap in Temse. Zij zullen ervoor zorgen dat het geld bij de juiste instanties terecht komt die slachtoffers van de aardbeving in Syrië en Turkije helpen. In de tien dagen voor de sponsortocht werden de kinderen klaargestoomd voor hun grote wandeling. “Elke dag kregen ze een ander lesonderwerp voorgeschoteld. Wat is een aardbeving? Waar liggen de getroffen landen? Alle kinderen hebben hier echt naartoe geleefd”, zegt directrice Veerle Van Bogaert. “We hebben zelfs een videoboodschap kunnen beluisteren van een Temsenaar die in het getroffen gebied gaan helpen is.”

(Lees verder onder de foto)

De kinderen bezochten ook de moskee.© pvs

“Het medeleven van onze kinderen was heel groot. Dat merken we aan de enorme financiële steun die we hebben verzameld”, zegt directeur Tom Smet. “Onze leerlingen willen met de sponsortocht een duidelijk signaal geven dat we door samenhorigheid veel voor elkaar kunnen betekenen.”

“Wij zijn na de wandeling even moe, maar daarna hebben we de luxe om uit te rusten in de zetel of bed”, vertellen de kinderen. “We denken aan onze Turkse en Syrische leeftijdsgenootjes die deze luxe niet meer hebben. We hopen dat ze ginds met onze bijdrage een snel herstel hebben.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners