Een eerste stap naar een fusie tussen Eendracht Bazel (links) en JV Kruibeke (rechts) lijkt alvast gezet.© Nic Declercq / Erik Westerlinck

Voetbal  2de provinciale C Eendracht Bazel & JV Kruibeke

Kruibeekse clubs gaan nauw samenwerken bij de jeugd: “Fusie is het doel binnen twee of drie jaar”

Er komt heel wat beweging in het voetballandschap in Kruibeke, waar komend seizoen de jeugd van Eendracht Bazel en JV Kruibeke de handen in elkaar slaan. “Geen fusie, maar wel een samenwerking. Al kan een fusie er binnen enkele jaren wel komen”, stelt men bij beide clubs.

Dirk Van Bruysel

Het voorbije weekend zag Eendracht Bazel zijn wedstrijd tegen Dynamo Beervelde letterlijk en figuurlijk in het water vallen. “De scheidsrechter en zijn assistenten beslisten dat de bal onvoldoende rolde en er van normaal voetballen geen sprake kon zijn”, geeft Bazel-coach Filip Strobbe mee. “Ons terrein wordt inderdaad veelvuldig gebruikt, ook door jeugdploegen, maar daar zal dus verandering in komen. De nauwe samenwerking gaat er immers voor zorgen dat de jeugd, op de terreinen van Kruibeke zal gaan spelen. Een noodzakelijke ingreep waar al langer sprake van was, maar nu pas echt wordt uitgewerkt.”

“Het zal ook nog verder bekeken worden”, zegt ondervoorzitter bij JV Kruibeke Ivan Felix. “Zo gaan beide clubs hun trainers dezelfde verloning aanbieden. Ook het kledijpakket wordt identiek van beide clubs. Verder is het de bedoeling om vanaf volgend jaar met één jeugdbestuur te werken. Een bestuur dat de taken van beide clubs zal verdelen. Zo is er ook overeengekomen dat de onderbouw van beide ploegen op de Kerkeputten in Kruibeke gaat spelen. We mogen inderdaad spreken over een zeer nauwe samenwerking, met een fusie als doel binnen twee of drie jaar.”

Uitstroom van jeugdspelers

“Wie er beter zal worden van deze samenwerking? Hopelijk beide clubs, maar al zeker de terreinen”, gaat Felix verder. “Zo is het momenteel zo dat Kruibeke amper honderd spelertjes telt. Bazel heeft er dubbel zoveel. Wanneer de ploegen samensmelten, kunnen we de accommodatie beter benutten. Nu heeft Kruibeke een kunstgrasveld en twee velden op natuurgras. Bazel heeft drie natuurgrasvelden, waarvan enkele achter De Dulpop. Om de velden te sparen gaan we de ploegen beter verdelen. Ook is het de bedoeling om opnieuw meer jeugd aan onze clubs te binden. Momenteel zoeken de betere spelers hun heil bij de vele Beverse ploegen. Om die uitstroom tegen te gaan, moeten wij aan schaalvergroting doen. Maar vooraleer het zover is, is er alvast nog heel wat werk aan de winkel.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners