In tegenstelling tot Sint-Niklaas (foto) is het in Lokeren nog even wachten op de live-streaming van de gemeenteraadszittingen.© ies

Lokeren is de enige Wase gemeente waar gemeenteraad nog niet digitaal te volgen is: “Bij de volgende legislatuur maken we er werk van”

Lokeren -

De meeste inwoners van het Waasland kunnen de zittingen van hun gemeenteraden al enige tijd digitaal volgen. Alleen in Lokeren kan dat (nog) niet. Daar wil de stad we verandering in brengen.

Ivan Elegeert

Tijdens de coronapandemie werden alle steden en gemeenten verplicht om op een creatieve manier toch de zittingen van de gemeenteraden te laten doorgaan. Vrijwel overal schakelden de besturen over op digitale vergaderingen. Die traditie bleef ook bewaard toen er weer fysiek mocht en kon vergaderd worden. Sindsdien kunnen niet alleen inwoners van grote steden als Sint-Niklaas, maar ook de kleinste dorpen als Waasmunster of Moerbeke-Waas de debatten van hun verkozenen digitaal volgen of de opnames achteraf beluisteren.

In Lokeren is dat niet het geval. “De vraag werd hier een tweetal jaar geleden in de gemeenteraad ook gesteld”, zegt schepen voor ICT-zaken Stefan Walgraeve (Open VLD). “Maar in het kader van de verhuis van de gemeenteraad bij de start van de volgende legislatuur naar het voormalige postgebouw, werd er toen mee ingestemd om geen investeringen te doen in het digitaliseren van de gemeenteraad op de huidige locatie. Die investeringen zouden we immers mee kunnen nemen naar de nieuwe locatie.”

Bij de start van de nieuwe legislatuur zal de nieuwe raad van de nieuwe fusiestad Lokeren-Moerbeke dus ook ‘digitaal mee’ zijn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners