© Dirk Vertommen

Ouders van meisje (14) dat in Zenne belandde, zijn zich rot geschrokken: “Het is hier levensgevaarlijk om te fietsen”

In Eppegem (Zemst) is woensdagmiddag iets voor 13 uur opnieuw een fietser in het water beland. Nog geen 24 uur na het vorige incident sukkelde een 14-jarige meisje aan hetzelfde knooppunt in de Zenne, maar kon zich nog net vastklampen aan de richel. Net als de tiener zijn haar ouders erg geschrokken: “We zeggen al veel langer dat het hier levensgevaarlijk is om te fietsen.”

Dimitri Berlanger

LEES OOK. Tweede ongeval in nog geen 24 uur aan Zenne: meisje (14) valt en schuift met haar fiets het water in 

De opgetrommelde brandweer kon de 14-jarige Juul en haar fiets naar boven brengen. Het meisje uit Weerde (Zemst) was danig onder de indruk, maar moest niet naar het ziekenhuis gebracht worden. Ze werd opgehaald door haar ouders, die ook enorm geschrokken zijn. “We hadden haar na het tragische voorval met het meisje dat hier verdronken is eind januari zelfs nog gezegd dat ze niet meer naast de Zenne mocht rijden en desnoods maar een omweg moest maken…”, vertelt papa Jo Van den Bossche. “Ze had afgesproken met vriendinnen en kwam vanuit Eppegem centrum toch langs het jaagpad gereden.”

LEES OOK. Opnieuw belandt fietsster in Zenne, maar Nele (40) kan zichzelf nog uit water redden: “Dankzij menselijke ketting” 

“Juul is in shock en ook voor ons is het zwaar verschieten. We wonen hier vlakbij in Weerde en ze passeert hier vaak. Het is dus zeker niet zo dat ze de situatie niet kent”, klinkt het nog. “We fietsen hier bij wijze van spreken al jaren maar het is toch altijd oppassen. Je hebt altijd het gevoel dat als je naast de asfalt geraakt, je meteen de dieperik in gaat. Je schiet weg en er is geen plaats om te vallen. We zeggen dan ook al veel langer dat het hier levensgevaarlijk is om te fietsen, zeker in groep. Het is straf dat er nog niet meer ongelukken gebeurd zijn. Het is meer dan tijd dat er maatregelen getroffen worden.”

LEES OOK. Familie van overleden Imane (25) reageert na nieuwe ongevallen langs de Zenne: “Veel te weinig gedaan om dit te voorkomen”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners