Jelle Cotemans (tweede van rechts) en enkele medewerkers van de politiezone Bodukap.© Politie Bodukap

Hoofdcommissaris Jelle Cotemans legt eed af als nieuwe korpschef van politie Bodukap: “De uitdagingen zijn groot”

Bonheiden, Duffel, Sint-Katelijne-Waver, Putte -

Hoofdcommissaris Jelle Cotemans legde dinsdag de eed af als nieuwe korpschef van de politiezone Bodukap (Bonheiden, Duffel, Sint-Katelijne-Waver en Putte). Hij komt over van de politiezone Rivierenland, waar hij adjunct-korpschef was. “Ik kijk erg uit naar deze nieuwe uitdaging”, zegt hij.

Stijn Van de Sande

Op 1 mei vorig jaar zwaaide Kris Vandenberk af als korpschef van de politiezone Bodukap. Sindsdien werd de zone geleid door hoofdcommissaris Marc Dondeyne, die waarnemend korpschef was. Maar nu heeft de politiezone een nieuwe korpschef. Hoofdcommissaris Jelle Cotemans uit Koningshooikt (Lier) legde dinsdag de eed af. Hij werd in februari al gedetacheerd naar zijn nieuwe werkplek, zodat hij de werking goed kon leren kennen.

Cotemans startte zijn carrière bij de politie in 2009 als commissaris in de politiezone Berlaar-Nijlen. Eerder was hij aan de slag in de jeugdhulpverlening. Tot en met begin dit jaar was hij dan weer aan het werk als adjunct-korpschef in de zone Mechelen-Willebroek en later Rivierenland. Hij was er achtereenvolgens diensthoofd wijkwerking en diensthoofd openbare orde. Als korpschef wil hij naar eigen zeggen inzetten op verbinding tussen verschillende actoren om lokale veiligheids- en leefbaarheidsproblemen aan te pakken.

Stevig fundament

“Ik ken de regio erg goed en kijk uit naar deze nieuwe uitdaging”, zegt de kersverse korpschef. “Het lijkt mij enorm mooi om in de eigen regio het mandaat van korpschef te kunnen uitoefenen om zo samen met verschillende partners op lokaal niveau een vooraanstaande rol te kunnen spelen op het vlak van veiligheid en leefbaarheid. Bovendien hebben mijn voorgangers gezorgd voor een stevig fundament in de politiezone Bodukap. Daar kan ik voort op bouwen.”

“De uitdagingen voor de toekomst zijn niet mals”, zegt Cotemans. “Ik wil inzetten op moderne technologieën en digitalisering om de strijd tegen de criminaliteit efficiënter te voeren. Samenwerking met andere politiezones is nodig om aan alle verwachtingen te kunnen blijven voldoen, maar zonder dat deze samenwerking een sterke nabijheidspolitie dicht bij de burgers in de weg mag staan. Fenomenen als intrafamiliaal geweld, cybercriminaliteit, woninginbraken, verkeersveiligheid en de aanpak van overlastproblemen staan hoog op mijn agenda.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners