Arthur mocht de cheque overhandigen aan Bekir van het Turks Cultureel Centrum.© yjs

Leerlingen zamelen meer dan 2.800 euro in voor slachtoffers aardbeving: “Geld zal gebruikt worden om wooncontainers aan te kopen”

Sint-Niklaas -

De leerlingen van het derde jaar van de Broederschool Humaniora in Sint-Niklaas hebben meer dan 2.800 euro ingezameld voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië. Arthur Bellens, die in zijn eentje zo’n 400 euro inzamelde, mocht woensdagochtend in naam van de school de cheque overhandigen aan Bekir Alci van het Turks Cultureel Centrum.

Yannick Joos

“In de week na de paasexamens proberen we ieder jaar iets zinvols te doen dat maatschappelijk relevant is”, zegt leerkracht Godsdienst Ann Wauters. “Onze derdejaarsleerlingen zamelden met een sponsoractie geld in voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië, waarbij ze samen tot een mooi bedrag van 2.842 euro kwam.”

Arthur Bellens uit het derde jaar Latijn had met 400 euro een groot aandeel in de totaalbedrag. “Ik vind het belangrijk dat we de slachtoffers blijven ondersteunen en ging daarom langs bij heel wat familieleden, buren en oudere leerlingen”, zegt Arthur, die ook de eer kreeg om de cheque te overhandigen aan Bekir Alci van het Turks Cultureel Centrum in Sint-Niklaas.

(Lees verder onder de foto)

De derdejaars van de Broederschool Humaniora zamelden meer dan 2.800 euro in met hun sponsoractie.© yjs

“We zijn erg dankbaar dat de school zich inzet voor de slachtoffers”, vertelt Bekir. “De noden van die mensen zijn nu ook anders dan pakweg een aantal weken geleden. Het geld zal dan ook gebruikt worden om wooncontainers en noodgeneratoren aan te kopen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners