De tuinders gaan 850 kilo aan groenten telen.© RR

Tuinders Vestinglaan openen hun seizoen: “850 kilo aan groenten telen voor minderbedeelden”

Edegem -

Met hun jaarlijkse receptie hebben de tuinders van de Volkstuinen Vestinglaan in Edegem hun seizoen geopend. Meteen leggen ze zich een stevige uitdaging op om mee te vieren met 850 jaar Edegem.

Filip Spoelders

Het is een traditie bij de tuinders naast het Fort 5 om met een samenkomst hun jaar te starten. “Op de openingsreceptie geven we het startschot om met het spitten en de andere werken te beginnen. We krijgen goede steun van de gemeente want we zitten naast het fortdomein en dit brengt wel eens ratten met zich mee. De gemeente heeft er al iets aan gedaan, maar de burgemeester beloofde tijdens onze receptie om het zeker verder aan te pakken”, vertelt Walter Peetermans van de volkstuinen.

De receptie is het startschot van het seizoen.© RR

Een dertigtal tuinders gaat aan het werk in de grote moestuin en ze weten waarvoor ze dit jaar gaan telen. “Omdat Edegem 850 jaar bestaat, willen we 850 kilo aan groenten verzamelen uit onze eigen tuinen. Deze groenten zouden we dan aan de Voedselbank van Edegem willen schenken. Als achttien van onze leden meedoen, moeten zij gemiddeld een kleine vijftig kilo kweken en dat is zeker te doen. Vooral omdat een aantal onder ons ook pompoenen telen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Edegem