Maria Wijns bekijkt de foto van het koningspaar in gezelschap van districtsburgemeester Koen Palinckx en haar kinderen Ria en Paul.© Marc Wouters

Maria Wijns viert haar honderdste verjaardag. Oudere Mariaburgers kennen haar van fietshandel Hectors

Ekeren-Brasschaat -

“Honderd jaar geleden werd Sabena opgericht, verscheen het eerste nummer van Time Magazine en werd Maria Wijns geboren”, vertelde districtsburgemeester Koen Palinckx (N-VA) bij de viering van de honderdjarige‘. Maria verblijft sinds 2020 in RVT Christine in Ekeren-Donk.

Eeuwelinge Maria Wijns stelt het opperbest.© mawo

Voor vele oudere Mariaburgers gaat een belletje rinkelen bij het horen van de naam Hectors-Wijns. Fons Hectors en Maria Wijns hadden jarenlang een fietsenwinkel in de Sint-Antoniuslei in Mariaburg-Brasschaat. Maria verzeilde door huwelijk in Mariaburg. Ze is eigenlijk afkomst van Herenthout, waar haar vader een diamantenslijperij had. Maria komt uit een gezin van 11 kinderen, waarvan 2 vrij jong overleden. Als oudste dochter was zij een grote hulp in het drukke huishouden.

Maria is naaister van opleiding. Een een hele goeie horen we. Na haar huwelijk werd ze medewerkend vennoot in de zaak van haar man en was zij de manager thuis. Fons en Maria kregen 2 kinderen, Ria en Paul. Paul is advocaat en zijn zus is maatschappelijke werkster. De eeuwelinge heeft 4 kleinkinderen, waarvan één overleden 

Hoewel Maria Wijns altijd een levensgenieter is geweest, hoefde het feest voor haar honderdste verjaardag niet. Maar eens de feestzaal van de RVT Christine vol liep, genoot Maria toch van de aandacht. Districtsburgemeester Koen Palinckx overhandigde Maria een gouden medaille, bloemen en pralines van het districtsbestuur en hij had ook een handgetekende foto van het koningspaar bij. En dan was het tijd op te klinken op Maria’s eeuwfeest met bubbels en taart.  (mawo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners