© Joren De Weerdt

Ignace Kroos zet stap opzij als voorzitter van KFC Turnhout: “Ik kan er niet meer evenveel tijd insteken als tien jaar geleden”

Ignace Kroos (38) geeft aan het einde van het seizoen de fakkel door bij tweedenationaler KFC Turnhout. Kroos, die sinds 2015 voorzitter was van de Binken, voelt dat het tijd is voor een frisse wind. “Continuïteit is erg belangrijk, maar ik blijf de club helpen waar ik kan.”

Dennis Rosiers

Kroos ging niet over een nacht ijs en lichtte de club eind vorig jaar al in van zijn beslissing. Nu komt de voorzitter van Turnhout zelf naar buiten met het nieuws. “Ik voel dat het stilaan tijd wordt voor een frisse wind. De club zal alleen maar goed varen bij continuïteit. Bovendien heb ik het ook enorm druk op professioneel vlak, waardoor ik niet meer evenveel tijd in de club kan steken als pakweg tien jaar geleden.”

FC Turnhout

In 2012 belandde Ignace Kroos in de commerciële cel van FC Turnhout, dat een jaar eerder werd opgericht. In mei 2015 werd Kroos na de samensmelting met KV de eerste voorzitter van KFC Turnhout. Een rol die Kroos met veel overgave op zich heeft genomen, al komt daar weldra verandering in. “We hebben de voorbije jaren met een heel team enorm mooie dingen verwezenlijkt. Enkele promoties (Kroos begon bij Turnhout in 3e provinciale, red.), de oprichting van onze jeugdacademie, de overname van het stadion: het is haast onmogelijk om er één hoogtepunt uit te pikken”, aldus Kroos. “Ik hou heel veel positieve verhalen over aan deze periode, maar nogmaals: het zal goed zijn als ik de fakkel kan doorgeven.”

Business club

Betekent het afzwaaien van Kroos dat hij niet meer te zien zal zijn bij KFC Turnhout? Zo’n vaart zal het wellicht niet lopen. “Ik zal de club helpen waar ik kan. In welke rol dat exact zal worden? Dat moeten we nog bekijken. Zelf denk ik bijvoorbeeld dat het erg nuttig kan zijn om een business club op te richten. De club heeft daar nood aan.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen