© ATV

Ongeval op Antwerpse Ring met drie vrachtwagens: zware avondspits richting Nederland

Het is woensdagnamiddag lang aanschuiven voor wie van Antwerpen richting Nederland moet. Ter hoogte van Antwerpen-Oost gebeurden kort na elkaar twee ongevallen. Er zijn drie rijstroken versperd. De Liefkenshoektunnel is tolvrij gemaakt. 

jtp, joro

Het eerste ongeval gebeurde iets voor 14.30u. Op de rechterrijstrook richting Nederland raakten drie vrachtwagens betrokken bij een kop-staartaanrijding. Als gevolg van het ongeval belandde ook olie op de rijbaan. Er zijn drie rijstroken versperd, waardoor alle verkeer moet passeren over de twee linkerrijstroken. Twee van de drie vrachtwagens moeten getakeld worden en de brandweer is ter plaatse om de rijbaan te reinigen.

Even verderop gebeurde ook op de aansluiting van de Ring met de E313 naar Luik een ongeval. Daar is de linkerrijstrook versperd. “Het gaat om zowat het drukste punt op Vlaamse wegen, waar dagelijks meer dan 100.000 voertuigen moeten passeren. Dat dit de komende uren grote hinder met zich mee zal brengen, laat zich raden”, zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.

Anderhalf uur aanschuiven

De ongevallen hebben meteen een stevige weerslag op de volledige Antwerpse Ring en op de aankomende snelwegen vanuit het Waasland en Brussel. Op de E17 staat een file van voor Kruibeke. Daar is het anderhalf uur aanschuiven. Op de E34 is het aanschuiven vanaf Waaslandhaven-Oost. Ook op de A12 en de E19 kleuren de filekaarten rood. Verkeer richting Nederland kan omrijden via de Liefkenshoektunnel, die tolvrij gemaakt is.

Wie niet in de omgeving moet zijn, wordt aangereden weg te blijven. Wie vanuit Gent naar Hasselt moet, kan beter over Brussel rijden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© bfm

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen