© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Verkeershinder in Denis Voetsstraat, Wolfstraat en Paddekens

Westerlo

Op woensdag 5 april starten Fluvius, Pidpa, Telenet en Proximus met de aanleg van nieuwe infrastructuur in de Denis Voetsstraat, Wolfstraat en Paddekens in het centrum van Westerlo.

Het zijn voorbereidende werken voor de start van de geplande rioleringswerken en herinrichting van deze straten, later dit jaar. Tijdens fase 1, die normaal gezien twee weken duurt, legt aannemer IMG de leidingen in een open sleuf in de stoep en de berm van de Denis Voetsstraat tot aan de schoolpoort van de SILA Bovenschool.

Er is dan enkel eenrichtingsverkeer mogelijk in de Denis Voetsstraat en de Wolfstraat vanuit de Boerenkrijglaan richting Nieuwstraat. Het paaltje aan de Nieuwstraat wordt tijdelijk verwijderd.

Tijdens fase 2, die normaal gezien ook twee weken duurt, legt de aannemer de leidingen in een open sleuf in de Wolfstraat en Paddekens. Deze straten zijn dan niet toegankelijk voor autoverkeer. Bewoners en bezoekers van deze straten kunnen hun auto parkeren op de parking aan de school.

Daarna koppelt de aannemer de woningen aan. Deze hinder blijft beperkt tot een put ter hoogte van de woning waar de overkoppeling plaatsvindt. (mph)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners