De stad gaat vijf verschillende teambuildings uitvoerig laten testen en beoordelen door klanten.© Gil Plaquet

Mechelen gaat met competitie op zoek naar beste teambuilding: ontsnap met Opsinjoorke of strijd om titel hertog

Mechelen -

De stad Mechelen gaat een heel jaar lang inzetten op teambuildings. Een vakjury selecteerde er vijf waarvoor Meet in Mechelen een competitie heeft opgezet om ze uitvoerig te testen en te beoordelen. Eind dit jaar is de winnaar bekend.

Sven Van Haezendonck

“Onze stad heeft zich de laatste jaren sterk op de kaart gezet als aantrekkelijke bestemming voor toeristen uit het bedrijfsleven. Dat hebben we te danken aan onze goede ligging, maar ook aan onze faciliteiten voor conferenties en evenementen en een ruim aanbod aan culturele en recreatieve activiteiten”, vertelt Björn Siffer (Vld-Groen-m+), schepen van Toerisme.

Die markt wil de Dijlestad nog meer bespelen en ze ziet groot potentieel in teambuildings. Daarom schreef Meet in Mechelen eind 2022 een wedstrijd uit om een activiteit op maat van Mechelen uit te werken. Een jury selecteerde er vijf.

Stadslegende

Tijdens Operatie KABAS van Event Masters moet je tijdens een escape game zo snel mogelijk zien te ontsnappen met Opsinjoorke. Bij Build the City van EventMosaic strijden de deelnemers om de titel Hertog van Mechelen en Aartsvader van de Lage Landen. Daarvoor moeten ze praktische proeven afleggen en onderhandelen.

Schepen van Toerisme Björn Siffer en Jan Simons van Meet in Mechelen.© Stad Mechelen

Met Mechelen Unboxed van Geoteam krijgen teams een doos die bij een locatie in de stad hoort. Ze moeten puzzels leggen en raadsels oplossen om de muntencode te achterhalen. Bij Buildin’in Mechelen moet je uitdagingen aangaan met één doel voor ogen en dat is de stad bouwen. De Nekker is een escape walk van De Gouden Kooi. Dat dompelt spelers onder in de stadslegende van De Nekker. Om te voorkomen dat er een volgend slachtoffer valt, moeten ze puzzels oplossen.

Mechelen Award

“Klanten beoordelen het project mee. Zij kunnen aan den lijve ondervinden of de teambuilding aanslaat”, zegt Jan Simons van Meet in Mechelen. Eind dit jaar krijgt de winnaar de Mechelen Award. De laureaat is meteen geselecteerd voor de finale van de Belgian Event Awards (BEA’s) 2023 in de categorie B2B. “Dit is Mechelen op zijn best. We stimuleren toerisme, maar we doen dat op onze eigen manier en we laten onze toeristische partners schitteren”, vertelt Siffer.

www.meetin.mechelen.be/teambuilding

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Bedrijven Mechelen