Eerste kandidaten ‘Blind Gekocht’ bekend: twee tegenpolen, tuinman en single mama met bijzondere vraag

Een nieuw seizoen van ‘Blind Gekocht’ komt met een nieuwe lading kandidaten. Wagen zich onder anderen aan het avontuur: een single mama die dichtbij het ziekenhuis moet wonen, twee complete tegenpolen en een tuinaannemer die niet langer verkeerschaos wil veroorzaken.

evdg

Het concept van het populaire Play4-programma blijft onveranderd: kandidaat-kopers leggen hun lot in de handen van een makelaar om hun droomwoning te vinden. Makelaars van dienst zijn Kelly, Bart en de gloednieuwe Kinga. Dit zijn de eerste drie gezinnen die zich aan het avontuur wagen.

LEES OOK. Eerste beelden van nieuw seizoen ‘Blind Gekocht’ zijn veelbelovend: “Nu beseffen we dat we dit nooit hadden moeten doen”

Stadsmus versus natuurmens

In het nieuwe seizoen komen in totaal zeven uiteenlopende gezinnen aan bod. Zo zijn er stadsmus Syl en natuurmens Johan. Het koppel is vijf jaar samen en vormt een nieuw samengesteld gezin, al is ‘samen’ hier relatief. Johan woont en werkt al twintig jaar als boswachter in de natuurgebieden in De Panne, terwijl Syl in hartje Brugge woont met haar twee tienerdochters en er ook een fietswinkel uitbaat. Vooral de locatie zal hier dus een discussiepunt worden, als maakt hun verschil in smaak het er ook niet makkelijker op: Johan houdt van hout en Zweedse hutten, Syl van strak en modern.

Syl en Johan.

Must: dichtbij ziekenhuis

Talia is een alleenstaande mama met Jamaicaanse en Belgische roots en werkt als kinderverzorgster. Zij woont sinds enkele jaren opnieuw bij haar moeder, maar wil graag een eigen thuis creëren voor zichzelf en haar dochtertje Jaida. Het liefst in het Gentse, dichtbij vrienden en familie én dichtbij het ziekenhuis. Jaida heeft namelijk een chronische aandoening, sikkelcelziekte, waarvoor ze geregeld in behandeling moet. De experten moeten aan de slag met een budget van 210.000 euro.

Budget van 715.000 euro

Anouchka en Mathias zijn al acht jaar samen en wonen in Anouchka’s ouderlijke huis met hun zoontje. Maar voor Mathias wordt dat huis zo stilaan te klein: hij is tuinaanemer en heeft geen plaats meer voor al zijn werkmateriaal. Bovendien wonen ze aan een drukke doorgangsweg met te weinig laad- en losruimte, dat leidt soms tot verkeerschaos. Het koppel zoekt een nieuwe woning, eentje met karakter en met een grote loods en tuin. Bij voorkeur dichtbij hun huidige woonplaats in Tervuren. Ondanks het stevige budget van 715.000 euro staan de experten voor een grote uitdaging.

‘Blind Gekocht’, vanaf donderdag 6 april om 21.00 op Play4 en GoPlay.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER