“Je komt thuis, zet de pastaschotel in de microgolfoven en drie minuten later ben je lekker en gezond aan het eten”, zegt Thérèse.© EMA

Trendy eetwinkel uitgeroepen tot winnaar in ‘Het Kooktalent van Vlaanderen’

ARENDONK -

EEThentiek uit Arendonk, gespecialiseerd in versbereide afhaalmaaltijden, heeft opnieuw een prestigieuze prijs gewonnen. In de culinaire wedstrijd ‘Het kooktalent van Vlaanderen’ werd de eigentijdse eetwinkel van Ben en Thérèse in de Akkerstraat bekroond als beste winkelconcept van 2022.

Eddy Meulemans

Thérèse Dirkx (47) en Ben Sanders (52) uit Arendonk waren eind vorig jaar al de grote winnaars op de Hospitality Awards, algemeen beschouwd als de Oscars van de Vlaamse horeca- en retailsector. Zij wonnen er twee prijzen: als beste cateraar en beste delicatessewinkel van Vlaanderen. “We kunnen het zelf amper geloven dat wij nu, amper vier maanden later, nóg een prijs hebben gewonnen, dit keer voor het unieke concept van onze winkel”, zegt het koppel.

Snelle maaltijden

EEThentiek noemt zichzelf een culinaire speciaalzaak voor mensen die liever eten dan koken. De populairste artikelen in deze trendy ‘eetconceptstore’ zijn snelle maaltijden: soepen, maaltijden, slaatjes, bowls, wraps en desserten, allemaal bereid met verse producten, zonder bewaarmiddelen, en vaak ook met minder suiker en minder ongezonde vetten.

“Wij maken geen spectaculaire gerechten, maar wel gewone dagelijkse kost: eenvoudige maaltijden, bereid met natuurlijke en dagverse ingrediënten. En daar is veel vraag naar”, zegt Thérèse. “Onze klanten zijn vooral tweeverdieners: mensen die allebei fulltime werken en ’s avonds graag nog goed willen eten, maar na hun werkdag geen tijd of zin meer hebben om zelf nog te koken. Je betaalt misschien wat meer. Maar je komt thuis, zet de pastaschotel in de microgolfoven en drie minuten later ben je lekker en gezond aan het eten. Ook veel alleenstaanden, vooral mannen, zijn klant bij ons.”

Toch is EEThentiek meer dan een shop met verse takeaways. Je vindt er onder meer ook huisbereide granola’s en talrijke fijne delicatessen en geschenkartikelen, van likeuren tot wijnen, chocolade en koekjes.

Vegetarisch en veganistisch

De bekendmaking van de laureaten van de wedstrijd ‘Het kooktalent van Vlaanderen’ vond plaats tijdens een chique gala-avond in San Marco Village in Schelle. Drie oorkondes werden er uitgereikt: voor beste gerecht of nagerecht, beste cocktailrecept en beste retailconcept. “De jury was onder de indruk van ons unieke concept dat gebaseerd is op drie pijlers: eet bewust, eet lekker en eet verrassend”, zegt Thérèse. “Zo hebben we ook een ruim aanbod van vegetarische en veganistische opwarmmaaltijden, slaatjes en bowls. Mensen zijn daar meer en meer mee begaan: ze willen lekker, gezond en gevarieerd eten, maar zijn ook bezorgd om het klimaat.”

Ben (links) en Thérèse (midden) namen hun prijs in ontvangst tijdens een chique gala-avond in San Marco Village in Schelle.© RR

EEThentiek noemt zichzelf een ‘eetconceptstore’: een culinaire speciaalzaak voor mensen die liever eten dan koken.© EMA

De populairste artikelen in de koeltoog van de Arendonkse ‘eetconceptstore’ zijn snelle maaltijden.© EMA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners