© ATV

Stadsbestuur schrijft tweede brief naar Vlaams minister Lydia Peeters voor behoud van tweede veerboot

Antwerpen -

Het Antwerpse stadsbestuur heet een tweede collegiale brief geschreven, gericht aan Vlaams minister van Mobiliteit, Lydia Peeters (Open Vld). Daarin vraagt de stad dat de minister de nodige centen blijft voorzien om het huidige aanbod van twee veerboten te behouden.

“Als de Vlaamse overheid stelt dat ze instaat voor de financiering van het veer, lijkt ons het redelijkerwijs logisch dat de Vlaamse overheid ook garant staat voor het voorzien in een voldoende kwalitatief aanbod.” Dat is de kern van de brief die het Antwerpse stadsbestuur overmaakte aan Vlaams minister Lydia Peeters (Open Vld). De stad wijst Peeters op haar verantwoordelijkheid om hiervoor voldoende budget te voorzien.

Vanaf zaterdag zal er nog maar één veerboot de Schelde kruisen, in plaats van twee. Dat vermindert de frequentie van de veerdienst van één om het kwartier, naar één om het half uur. De tweede veerboot was vanaf het begin aangekondigd als een tijdelijke minderhindermaatregel tijdens de renovatie van de liften van de Voetgangerstunnel. Nu die werken achter de rug zijn, heeft de minister beslist die tweede veerboot niet meer te verlengen.

Toch hecht de stad Antwerpen veel belang aan die tweede veerdienst. N-VA-gemeenteraadslid Koen Laenens herhaalde dat belang afgelopen maandag nog op de gemeenteraad: “Nu dat de voetgangerstunnel vier dagen gesloten is voor onderhoud bewijzen de twee veerboten nogmaals méér dan hun nut. De ochtend van 27 maart hadden ze om 9u30 al meer dan duizend passagiers overgezet.”

 jas

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV