Carine maakte zwart-witfoto’s van heel wat Herentalsenaars, onder wie wielrenner Wout Van Aert.© Wouter Adriaensen

Turnhoutse fotograaf Carine portretteert Herentalsenaars: “Meest trots op foto van Wout van Aert”

Herentals, Turnhout -

Een jaar lang trok Carine Goris uit Turnhout eropuit om inwoners van Herentals op de gevoelige plaat vast te leggen. Het resultaat is drie maanden te zien in de foyer van cultureel centrum ’t Schaliken.

Wouter Adriaensen

Toen ze 50 werd, nodigde Carine collega-vijftigers uit om hun portret te laten maken. Hun vrijwillige bijdrage voor die portretten ging naar een goed doel. Ditmaal werkte Carine in opdracht. “Eind 2020 heb ik drie portretten van wielrenner Wout van Aert, zanger Michael Bublé en een Limburgse kok aan het Schaliken bezorgd voor een wedstrijd”, vertelt ze. “Ik werd geselecteerd voor een portretreeks waar ik heel 2021 tijd voor heb gekregen.”

Als echte Turnhoutse Bink was Herentals onbekend terrein voor Carine. “Ik kende hier weinig mensen. Iemand van de 50-jarigen heeft me dan eens meegenomen en voorgesteld aan enkele mensen. Zo is het project steeds verder gegroeid. Uiteindelijk zijn het vijfentwintig foto’s met dertig mensen geworden.”

Fandag

Op de zwart-witfoto’s zijn onder meer auteur en actrice Ann Ceurvels, muzikant Bart Buls en acteur Tom Van Dyck te herkennen. Maar ook lokale figuren zoals circuspater Kristiaan, de oudste vrijwilliger van ’t Schaliken en Gazet van Antwerpen-correspondent Marc Peeters ofte (mph) hangen te blinken in het cultureel centrum.

Het meest trots is Carine op haar portret van Wout van Aert. “Ik had bijna tien Herentalse wielrenners, maar heb het bij één gehouden. Op een zondagochtend las ik een aankondiging over een fandag van Wout in Lille. Hij was toen nog aan het revalideren. Het was een fijne ontmoeting die geleid heeft tot een mooie reeks, met onder meer deze foto.” De portretten van Carine zijn nog tot 30 juni te zien wanneer ’t Schaliken open is. (woad)

www.carinegoris.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners