© Jimmy Kets

Politie onderschept auto met 27 kilo cocaïne in verborgen ruimte: bestuurder riskeert drie jaar cel

Mol -

Een 45-jarige man liep begin december 2022 op de E34 in Mol-Postel tegen de lamp met 27 kilo cocaïne in een verborgen ruimte in zijn auto. De smokkelaar riskeert een effectieve gevangenisstraf van drie jaar.

De politie onderschepte eind vorig jaar op de E34 in Mol-Postel een Mercedes met een gepersonaliseerde nummerplaat. De 45-jarige A.G., een Griek die al enkele jaren in Duitsland woont, zat achter het stuur van de auto.

Op het eerste gezicht was er niets aan de hand tot de auto door een scanner werd gehaald. In een verborgen ruimte van de auto vonden de speurders ruim 27 kilo cocaïne. “De beklaagde verklaarde dat hij dacht dat hij 500.000 euro vervoerde van Antwerpen naar Duitsland. Hij beweerde dat hij niet wist dat hij drugs vervoerde, maar hij zou voor het transport wel 10.000 euro krijgen”, zei openbare aanklager Inge Delissen op de rechtbank in Turnhout.

Het Openbaar Ministerie vroeg om de veertiger te veroordelen tot een effectieve celstraf van drie jaar en ook om de Mercedes verbeurd te verklaren. Volgens de verdediging ging het louter om een poging tot uitvoer van cocaïne. “De man zit intussen al vier maanden in voorhechtenis, wat voor hem al een schokeffect heeft veroorzaakt”, pleitte meester Jorgen Van Laer. Vonnis op 19 april. (bvdl)  

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mol