© Tommy Maes

Gewrapte Lijnbus vervoert toeristen naar handelscentrum Mol

Mol -

Toeristen die in drie toeristische parken in Mol verblijven, kunnen vlot met de bus naar het Molse handelscentrum om te shoppen. Het gemeentebestuur zet dat extra in de kijker door een Lijnbus volledig te wrappen met de slagzin ‘Busje hoppen, lekker shoppen’.

Met de aanwezigheid van het provinciaal recreatiedomein Zilvermeer en de vakantieparken Sunparks en Europarcs verwelkomt Mol jaarlijks een massa toeristen die komen genieten van de Molse Meren en de ontelbare wandel- en fietsmogelijkheden. “Met meer dan 800.000 toeristische overnachtingen per jaar is onze gemeente een belangrijke toeristische trekpleister in Vlaanderen”, zeggen schepenen voor Toerisme Hans De Groof (N-VA) en Lokale Economie Lieve Heurckmans (CD&V). “Daarnaast krijgen we nog een veelvoud van dagjestoeristen over de vloer. Het is een grote uitdaging om al deze toeristen en bezoekers te verleiden tot een bezoekje aan het Molse handelscentrum.”

De Lijnbus tussen de toeristische parken en Mol-centrum is fraai versierd.© Tommy Maes

Buslijn 1 van De Lijn, ook bekend als de Centrum Express tussen Rauw en het station van Mol, biedt daarvoor een ideale mogelijkheid. De bus pendelt elk uur tussen Rauw en het treinstation en passeert daarbij vlak bij de camping van het Zilvermeer en de twee vakantieparken. De bushalte tegenover de parking van het Ecocentrum is op wandelafstand bereikbaar voor de verblijfsgasten.

Om die busverbinding extra in de kijker te zetten, heeft het gemeentebestuur de bus laten wrappen. Zo kan je op de twee zijkanten en de achterkant van het voertuig allerlei knipogen vinden naar het handelscentrum, vergezeld van de slagzin ‘Busje hoppen, lekker shoppen’.

Op de bus vind je allerlei knipogen naar het handelscentrum van Mol.© Tommy Maes

“Het wrappen van de bus heeft een dubbel doel”, zeggen schepenen De Groof en Heurckmans. “We willen in de eerste plaats ons handelscentrum onder de aandacht brengen bij de vele toeristen die hier enkele dagen of een week in Mol verblijven. Vaak beseffen ze te weinig dat er op tien minuutjes rijden meer dan 150 winkels en horecazaken te vinden zijn. Daarnaast willen we in samenwerking met De Lijn ook de mogelijkheden van het openbaar vervoer bij de verblijfstoeristen onder de aandacht brengen. Zo levert onze dienst Toerisme de komende maanden extra inspanningen om de buslijn en het handelscentrum onder de aandacht te brengen bij toeristen die op Sunparks, Europarcs of het Zilvermeer verblijven.”

Zes van de Kempen

De actie maakt ook deel uit van het project Zes van de Kempen, waarbij de provincie Antwerpen, Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Antwerpen en zes Kempense steden en gemeenten hun winkelkernen en ondernemers extra onder de aandacht brengen.

Verblijfstoeristen van het Zilvermeer, Sunparks en Europarcs kunnen de bus naar Mol-centrum nemen op de halte aan het Ecocentrum op de Postelsesteenweg. De bus rijdt elke dag klokvast, ook tijdens de weekends. Elk uur om xx.38u kan je de bus nemen en een kwartier later stopt die bus op het Statieplein. Op weekdagen rijdt de eerste bus vanaf 6u, op zaterdag, zondag en feestdagen vanaf 8u. Aan het station rijdt de bus telkens terug om xx.08u. Een individueel busticket kost 2,5 euro en een heen-en-terugritje 5 euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners