Het raam is nu volledig stuk geslagen.© Marc Peeters

Onbekende ruitentikker slaat opnieuw toe: “Heeft het met Noorderwijk te maken?”

Herentals -

Voor de tweede avond op rij heeft een onbekende een raam stuk geslagen van een appartement in de Sint-Jansstraat in Herentals. Het gaat om de tweede glaslaag van een raam met dubbele beglazing waarvan de buitenste laag maandagavond werd vernield. Ditmaal is er een gat in de ruit dat met karton voorlopig werd gedicht.

In totaal sloegen de dader of daders al driemaal toe. Ze klopten maandagavond rond 23u één raam stuk en dinsdagochtend rond 5u nog eens drie. Telkens sneuvelde één laag van de dubbele beglazing. “Dinsdagavond vermoedelijk even voor 22.30u zijn ze nog eens langs geweest”, zegt de bewoner.

“Helemaal zeker ben ik niet, want ik was niet thuis. Toen ik in de living kwam, zag ik glasscherven liggen en de restanten van een groene fles sterke drank. Wellicht hebben ze die fles gebruikt om één van de al beschadigde ramen helemaal stuk te slaan.”

Voor zover bekend werd de dader opnieuw niet opgemerkt.

© Marc Peeters

Achter het vernielde raam hangt een glasraam-in-lood met gebouwen uit Noorderwijk, de deelgemeente van Herentals, waar de geviseerde bewoner decennialang heeft gewoond. “Heeft het daar iets mee maken? Ik blijf helemaal in het duister tasten wie dit doet en waarom. Ik hoop dat de politie de zaak serieus gaat nemen. Ik neem ook nog contact op met de wijkagent.” (mph)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners