Guy Davis ruilt de grootstad New York even voor de Wilderste bossen.© Salmon Bookings

Salmon Sessions geeft New Yorkse muzikant Guy Davis podium in Wildertse bossen

Essen -

Met Guy Davis haalt Salmon bookings een grote internationale artiest naar Essen. De Amerikaanse muzikant en acteur speelt op 14 mei op de Salmon Sessions in het bos van Wildert.

Zijn twee meest recente platen zijn genomineerd voor de Grammy’s. Guy Davis schitterde al in Broadway-producties en werd gelauwerd met een ‘Keeping the Blues Alive Award’. Deze New Yorker is de zoon van de bekende acteurs en activisten Ossie Davis en Ruby Dee. “Hij groeide op middenin de zwarte burgerrechtenbeweging van de jaren 1960, zijn vader was MC op de plechtigheid waar Martin Luther King zijn legendarische speech bracht. Guy mocht Pete Seeger een goede vriend en mentor noemen”, weet organisator Jan Muylaert.

Met Guy Davis zijn de Salmon Sessions niet aan hun proefstuk toe. Sinds het boekingskantoor Salmon bookings in 2021 met een eigen concertreeks, de Salmon sessions, startte, passeerden al internationale artiesten de revue.

The Coo

In het bos van Wildert (Essen) speelden onder meer Christian Kjellvander (Zweden), John Blek (Ierland) en Neeka & Gianni Marzo akoestische concerten. Eind vorig jaar was er ook een uitverkocht concert van de Amerikaanse songwriter Simon Joyner in GC De Oude Pastorij in Essen.

Salmon bookings kondigt nu twee nieuwe concerten in het bos aan. Op zondag 14 mei concerteert de Amerikaanse bkuestopper Guy Davis. Een week later, op vrijdag 19 mei, komt het Brits-Nederlandse duo The Coo er spelen. Zij brengen songs die doen denken aan de populair folk uit de jaren zestig en zeventig. (ella)

Meer info en tickets: www.salmonbookings.be/sessions

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners