Dylan Verstraeten scoorde zaterdag zeven keer voor Sint-Kruis-Winkel (links). SKL Doorslaar (boven) en Blauw Wit Temsen mocht vorig weekend vieren.© Nic Declercq / Geert De Rycke / Erik Westerlinck

Voetbal Provinciale Oost-Vlaanderen

IN PROVINCIALE IS HET OOK PLEZANT: Eerste kampioenen zijn gekend, twee vroege afzwaaiers bij Sint-Denijssport en Van Holderbeke zit al over de vijftig

In provinciale is het ook plezant. Vraag dat maar aan de spelers van SKL Doorslaar die na een jaartje in tweede provinciale volgend seizoen opnieuw hun opwachting mogen maken in onze hoogste provinciale reeks. Of aan die van Blauw Wit Temse uit 4E, die nu ook mathematisch verzekerd zijn van de titel. Jawel, het is weer tijd voor onze wekelijkse afspraak met de échte voetbalhelden van Oost-Vlaanderen.

Stefan Smet

1. Met 9 na 15 minuten

KVV Sint-Denijssport stond na amper een kwartier nog slechts met negen spelers op het veld nadat Verbruggen en Praet werden uitgesloten. Hierdoor kon SV Zottegem uiteindelijk een riante 7-1-overwinning boeken. Ook Svelta Melsele vond het voorbije weekend heel vlot de weg naar het doel. SKN Sint-Niklaas ging finaal met 5-0 onderuit en telt nu al 117 tegendoelpunten. De Klaasjes snakken naar het competitieslot, terwijl bovenin DT Borsbeke een heuse stap naar de titel zet na een 1-0-zege tegen SK Berlare. Borsbeke blijft zo aan de leiding met een bonus van vijf punten op Svelta Melsele en Sint-Denijssport met nog vier wedstrijden te gaan.

  2. Kampioen zijn is plezant

  Na amper één seizoen keert SKL Doorslaar terug naar de hoogste divisie van Oost-Vlaanderen. Dankzij een 2-1-zege tegen Kallo én de 0-3-nederlaag van dichtste achtervolger FCH Sinaai tegen JV Kruibeke, kan Doorslaar niet meer ingehaald worden door de concurrentie. Ook Blauw Wit Temse mocht vieren. Het had aan een punt genoeg tegen Vos Reinaert, maar Blauw Wit pakte zijn 23ste zege van het seizoen na een 1-5-pandoering.

  3. Er kan er maar één zijn

  Kan het nog mooier worden? Op vier speeldagen van het eind gaan VC Nazareth-Eke, ESA Bottelare en FC Gavere-Asper op gelijke hoogte de eindsprint in. Bij Gavere-Asper zal de stemming wellicht net iets minder enthousiast zijn, want zij verspeelden het voorbije weekend twee dure punten: voor eigen publiek kwam men niet verder dan een 1-1-gelijkspel tegen HT Zwijnaarde, terwijl Nazareth-Eke met 2-0 won van Vinkt en Bottelare niet zonder enige moeite met 2-1 won van Latem B.

  4. De belachelijke cijfers van SKV Oostakker en Van Holderbeke

  Dit seizoen trof SKV Oostakker in 4A maar liefst 153 keer raak. Uiteraard met dank aan fenomeen en doelpuntenmachine Hugues Van Holderbeke, die ruim een derde van de Gentse goals voor zijn rekening neemt; 52 stuks om precies te zijn. Toch is de titel nog niet een feit, met eerste achtervolger Dampoort dat nog op zes punten volgt.

  De beste schutter van Oost-Vlaanderen

  Dylan Verstraeten was met Sint-Kruis-Winkel zaterdag al aan het feest. Met zeven treffers dikte Verstraeten zijn totale doelpuntenproductie verder aan tot 32 stuks. Bovenin de topschuttersstand was Hugues Van Holderbeke met vier rozen opnieuw van grote waarde voor SKV Oostakker. Al was zijn ploegmakker Oyana Es ook aardig op dreef met vier doelpunten, terwijl Tom Persan met zes doelpunten dé uitblinker van het weekend was bij SVK Maldegem.

   52: Hugues Van Holderbeke (SKV Oostakker, 4A)

   44: Thibaut Vanhuffel (VSV Gent B, 4A)

   43: Thijs De Leeuw (Kluisbergen Sport B, 4C)

   42: Jesse Brouwers (Evergem 2020, 3A)

   35: Timothy Van Laecke (SKL Doorslaar, 2C)

   34: Jasper Paternoster (FC Bonanza, 4C)

   33: Mehmet Kutlu (VKA Middelburg, 4A)

   32: Dylan Verstraeten (FC Sint-Kruis-Winkel, 3A)

   31: Louis Thyssen (Sp. Sint-Gillis-Waas, 2C) en Renko Van Acoleyen (KFC Baasrode, 4D)

   30: Ruben Deleu (VVE Hansbeke, 3A) en Brian Vandenbossche (SV Sint-Anteliks A, 3D)

   29: Thibeaux Van Nuffel (VCE Houtem B, 4D),

   28: Jonathan Ulens (SK Munkzwalm, 1)

   27: Stijn De Wilde (Standaard Muide, 3A), Dieter De Mulder (Gavere-Asper, 3B) en Daoud Mahli (FCLC Ronse, 4C)

   26: Ismail Ben Ayad (Blauw-Wit Temse, 4E), Gilles Dentijn (Jong Zulte A, 3B) en Josse Vekeman (HT Zwijnaarde, 3B)

   25: Gianni Peeters (Bosdam-Beveren, 4E) en Gregory Vermeeren (Standaard Muide, 3A)

   24: Florian De Paepe (KESA Bottelare A, 3B)

   23: Pieter Cornelis (VC Zwijnaarde, 3B), Korneel Merchiers (WK Sint-Goriks, 4C), Quinten De Muer (FCG Sint-Laureins, 2A) en Egon Pletinckx (VK Ninove B, 3D)

   22: Perparim Prekadini (SK Herdersem, 3D) en Rune Van De Moere (FCG Sint-Laureins B, 4A)

   21: Jarno De Vogelaere (Mater, 4C), Simeon Pede (WIK Boekel, 4C), Gijs De Smet (SV Zaffelare A, 2C), Jelle Maes (Sp. Waasmunster, 2C) en Kevin Sa Faria (Rangers Opdorp, 3E)

   20: Gilles De Decker (FCG Sint-Laureins B, 4A), Mathis De Schamphelaere (VC Zevergem Sp., 4B), Gauthier Lauwers (VC Nazareth-Eke A), Cedric Pauwels (VK Watervliet, 3A), Dante Meul (Blauw-Wit Temse, 4E) en Marvin Trentels (FC Sint-Niklaas, 4E)

   Wat u dit weekend vooral in de gaten moet houden

   * Kan DT Borsbeke een vijfde opeenvolgende zege boeken? De leider in eerste provinciale gaat komend weekend wel op bezoek bij KSK Beveren, dat niet bepaald geschenken zal willen uitdelen. Achtervolgers Sint-Denijssport en Melsele kunnen zich sowieso geen puntenverlies permitteren.

   * FC Latem en FC Destelbergen beseffen dat ze zich geen foutjes meer kunnen permitteren. Komend weekend staan er voor hen respectievelijk duels tegen Zeveren Sportief (uit) en FC Sleidinge (thuis) op het programma. Wie blijkt het best bestand tegen de stress?

   * Ondertussen blijven ook KFC Moerbeke en Rangers Opdorp in 3E verwikkeld in een ongemeen spannende titelstrijd. Er scheidt beide teams slechts één puntje en de beslissing zal dus nog niet meteen vallen met nog vier speeldagen voor de boeg.

   Aangeboden door onze partners

   Hoofdpunten

   Aangeboden door onze partners