De telers die hun boomgaarden openstellen voor de Bloesemroute, klinken op een succesvolle editie.© ram

Fietsers en wandelaars kunnen bij vier fruittelers boomgaarden in bloei bewonderen

Hoogstraten, Merksplas, Rijkevorsel -

Voor de derde keer organiseren de toeristische diensten van Hoogstraten en Merksplas de Bloesemroute. Van 10 april tot 14 mei kan je te voet of met de fiets langs vier boomgaarden met bloesems passeren. Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om een ontbijt te reserveren.

Ronny van den Ackerveken

De deelnemers aan de Bloesemroute komen onderweg vier fruitsoorten tegen. Tom Mertens en Jacqueline Bresseleers hebben een bessenplantage op Hal in Minderhout (Hoogstraten). Van daaruit start een lus van 8 kilometer via de boomgaarden met appels en peren bij Wim Stoffels en Mieke Van Baelen in de Bergenstraat in Minderhout.

Bij Lu Adriaensen en Els Wynants in de Pampa in Merksplas, vlak bij Wortel-Kolonie, zijn kersenbloesems te bewonderen. Op de wandellus van 14 kilometer die daar vertrekt, passeer je langs de appel- en perenbomen van Bruneel-Cox op Bolk in Rijkevorsel. De fietsroute van 34 kilometer maakt een verbinding van de vier locaties.

“Je hoeft niet naar Limburg te rijden om naar de bloesems te gaan kijken”, zegt Hoogstraats schepen van Toerisme Arnold Wittenberg (Hoogstraten Leeft). “Ook bij ons in de streek kan je er doorheen wandelen of fietsen. Op drie zondagen is er de gelegenheid tot ontbijt in een van de boomgaarden in Minderhout. De ontbijtbox met streekproducten wordt samengesteld door Krox in Meer en geleverd op de plaats waar je wil ontbijten.”

Skilift

Bij Stoffels-Van Baelen vindt op zaterdagavond 29 april een nocturne plaats. “Die organiseerden we vorig jaar voor de eerste keer en het was een groot succes”, vertelt Wim Stoffels. “Er staan die avond lampen in de boomgaarden en de bomen zijn verlicht. In de loods kunnen bezoekers iets drinken. We hebben tussen de bomen een cabine van een skilift gezet. Die biedt plaats aan acht personen en kan van pas komen voor wie hier komt ontbijten.”

Tussen de boomgaarden bij Stoffels-Van Baelen in Minderhout staat een cabine van een skilift.© ram

Ook op sociale media staan de bloesems in de kijker. “Ik ga rondzwerven en hou in de gaten hoe de bloesems groeien”, legt Arne Dondeyne van Mark & Think uit. “De bedoeling is om alle facetten van de fruitsoorten in beeld te brengen via sociale media.”

De folders van de Bloesemroute liggen bij Visit Hoogstraten en Toerisme Merksplas. Je kan ze ook downloaden op de website.

www.visithoogstraten.be

www.toerismemerksplas.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners