De Klokkenlaan.© RR

De wijk Klokkenlaan zal tegen volgend schooljaar een definitieve inrichting krijgen: “Eerst nog laatste bevraging bij bewoners”

Nijlen -

De komende weken kunnen de bewoners van de Klokkenlaan en omliggende straten in Nijlen voor de laatste keer hun inbreng geven over de optimale organisatie van het verkeer voor alle verschillende weggebruikers in hun wijk. Daarna volgt een definitieve herinrichting.

Bert Provoost

Na de vorige participatieronde werd de kiss & ride verwijderd en kon het verkeer de Klokkenlaan alleen nog inrijden via de weg recht tegenover bakkerij Romy en uitrijden aan dagbladhandel Papyrus. “De schoolstraten kregen een permanent karakter en de parking aan de kerk werd anders georganiseerd. Deze zaken komen aan bod in de bevraging. De resultaten van deze laatste bevraging worden daarna samengelegd met objectieve verkeerstellingen om zo tot een definitieve situatie te komen”, zegt schepen van Mobiliteit Victor De Groof (Groen-Open Vld).

Ook de scholen en de verschillende verenigingen die in deze buurt gelegen zijn worden uitgenodigd om de enquête in te vullen. “Na analyse van de feedback van de buurt en de resultaten van de verkeerstellingen is het de bedoeling om tegen volgend schooljaar naar een definitieve inrichting van de wijk te gaan”, klinkt het nog.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners