© RTV

CD&V Heist duidt nieuwe lijsttrekker aan voor gemeenteraadsverkiezingen: “We gaan sterk team op de been brengen”

Heist-op-den-Berg -

De partijraad van de Heistse CD&V-afdeling heeft dinsdagavond een nieuwe lijsttrekker aangeduid. Die werd verkozen met 96 procent van de stemmen.

Bert Provoost

CD&V verloor drie zetels bij de jongste gemeenteraadsverkiezingen van 2018, met toenmalig burgemeester Luc Vleugels als lijsttrekker. Met tien zetels was de partij nog even groot als de N-VA van Jan Moons. Na een moeilijke coalitievorming kwam het compromis uit de bus waarin zowel Vleugels als Moons een halve termijn de sjerp zou dragen. Na een ononderbroken tijdperk van 63 jaar CD&V-burgemeesters in Heist kwam daar op 1 januari 2022 dus een einde aan.

LEES OOK. Bloed, zweet en... zwanen: de moeizame coalitievorming nagespeeld op ons ‘Zwanenbord’

CD&V is nu begonnen met de voorbereidingen van de verkiezingen van 13 oktober 2024. De partijraad besliste om Dirk Van Noten (55) voor te dragen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen. Hij stond bij de vorige verkiezingen op de zevende plaats, maar haalde met 1.045 stuks het vierde grootste aantal voorkeurstemmen van de partij. Nu kreeg hij 96% van de leden van de partijraad achter zich.

Dirk Van Noten.© RR

Van Noten is sinds 2009 actief als OCMW-voorzitter en schepen in Heist-op-den-Berg. Op dit moment is hij schepen van Welzijn en Gezondheid, Armoedebestrijding, Kinderopvang, Speelplein, Huis van het Kind, Gezondheidszorg, Opvoedingsondersteuning, Diversiteit en Gelijke Kansen.

“Dirk staat bekend om zijn positieve ingesteldheid, enthousiasme, wil tot samenwerking en duidelijke visie. Hij staat ook open voor andere meningen om zo het gevoerde beleid waar nodig te verbeteren en te vernieuwen. Hij is iemand met een levensvisie waarin iedereen meenemen in het verhaal, respect, verbondenheid en solidariteit basiswaarden zijn”, zegt partijvoorzitter Wim Verhoeven.

“Ik wil voor de gemeenteraadsverkiezingen, samen met onze voorzitter, een sterk team van kandidaten op de been brengen”, zo reageerde Van Noten na zijn aanstelling.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Gemeenteraadsverkiezingen 2024