© REUTERS

DISCUSSIE. Wat vind jij van de prestatie van de Rode Duivels tegen Duitsland? Is er een nieuwe gouden generatie opgestaan?

Sprankelend verticaal voetbal, Duitsland het eerste halfuur van de wedstrijd tureluurs gespeeld, al twee doelpunten na tien minuten spelen, Kevin De Bruyne die weer helemaal opveert in het shirt met KBVB-logo … Analisten en Belgische voetbalfans kirden van plezier bij wat ze de Belgische nationale elf dinsdagavond in Keulen op de mat zagen leggen. Hebben deze Duivels onder bondscoach Tedesco weer volledig jouw vertrouwen gewonnen of maakt één zwaluw nog de lente niet?

Na het mislukte WK in Qatar was de teneur rond de Rode Duivels somber. De gouden tijden waren voorbij en we zullen ons er de komende jaren al tevreden mee moeten stellen wanneer België zich überhaupt plaatst voor grote tornooien, zoiets.

LEES OOK. Rode Duivels leggen Duitsland over de knie na magisch eerste halfuur, De Bruyne opnieuw de geniale architect

Maar kijk, twee matchen en evenveel overwinningen verder zijn heel wat donderwolken al afgedreven. Tegen Zweden was het qua spelniveau nog niet fantastisch, maar de 0-3 zege was toch meer dan bemoedigend. Maar wat de Duivels bij momenten tegen Duitsland op de mat legden, doet toch stiekem hopen op meer.

LEES OOK. Bondscoach Tedesco is tevreden, maar ziet nog ruimte voor verbetering: “We moeten kwaliteit 90 minuten lang volhouden”

Kunnen we volgend jaar op het EK in Duitsland toch meer dan gewoon een figurantenrol spelen? Of mogen we nog niet te snel conclusies trekken, zeker na een match tegen een zwak Zweden en een oefenpot in Keulen?

MEER OVER DE RODE DUIVELS