© Getty Images

Bondscoach Tedesco is tevreden, maar ziet nog ruimte voor verbetering: “We moeten kwaliteit 90 minuten lang volhouden”

De Rode Duivels wonnen ook hun tweede interland onder Domenico Tedesco. De nieuwe bondscoach is tevreden maar ziet ook nog verbeterpunten.

Jens Heylen

LEES OOK. Rode Duivels leggen Duitsland over de knie na magisch eerste halfuur, De Bruyne opnieuw de geniale architect

“Ja, ik ben tevreden na deze twee overwinningen”, begon Tedesco na afloop bij VTM. “Niet alleen met het resultaat, maar ook met de manier waarop we speelden. Zeker in de eerste helft. De eerste 30, 35 minuten waren erg goed. Alleen hadden we de wedstrijd in de eerste helft al moeten afmaken”, is Tedesco eerlijk.

“Ik wilde dat mijn spelers moedig voor de dag kwamen, dat we vooruit speelden en dat we de bal opeisten, ook als Duitsland ons onder druk zette. We hebben er de spelers voor. We moeten in onze eigen sterktes geloven, maar we moeten de kwaliteit die we brengen 90 minuten lang volhouden. En dat is het probleem”, gaat Tedesco verder. “In de tweede helft vielen we te ver terug, dat was niet volgens plan. We wilden ook dan vooruit blijven spelen. We maakten wat fouten. We moeten de kwaliteit dus langer vasthouden.”

© Getty Images

LEES OOK. COMMENTAAR. “Dit was een topwedstrijd tegen een topland én Tedesco heeft hier veel uit geleerd”

“De spelers hebben kwaliteiten, ze kunnen hier vrijuit spelen en mogen fouten maken. Het belangrijkste is dat ze zich ontwikkelen als ploeg en als individu. We moeten hen daarin helpen en begeleiden. Ik ben heel tevreden met spelers als Johan Bakayoko en Roméo Lavia. Hij maakte volgens mij zijn debuut. We moeten hen verder ondersteunen. Net zoals nog vele anderen in België. Maar nu moeten we hard blijven werken tot juni”, aldus Tedesco.

Tedesco is de eerste Belgische bondscoach sinds René Vandereycken in 2006 die zijn eerste twee wedstrijden weet te winnen. Alleen Raymond Goethals deed in 1968 beter met 3 zeges.

LEES OOK. REACTIES. De Bruyne: “Goed om te zien dat we zo goed kunnen spelen, leuke match”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER DE RODE DUIVELS