“We zitten dan ook in een goede flow”, zegt Tim Vranckx.© VEL

Voetbal 4de provinciale D

Zelfs zonder topschutter Enzo Roosen zit Veltem B van Tim Vranckx aan 21 op 21: “Mijn jongens ogen met de week hongeriger”

De ploeg van het moment in vierde provinciale D is vast en zeker Veltem B. De jonge garde van coach Tim Vranckx zette zomaar eventjes een 21 op 21 neer. Het bracht groen-wit niet alleen op kop in de derde periodestand, zelfs de titel behoort plots nog tot de mogelijkheden. Kan Veltem FFF Brussels en Bertem-Leefdaal B het vuur nog aan de schenen leggen?

Bart Devaere

Het klassement in vierde provinciale D oogt er wat vertekend bij. Het seizoen begon al met een oneven aantal clubs, maar na het forfait van Haren B hebben sommige clubs op dit moment nog twee, drie of zelfs vier matchen tegoed. Bertem-Leefdaal B en FFF Brussels hebben op dit moment evenveel verliespunten, Veltem B telt nog eens twee verliespunten minder. Er is dus zeker geen man overboord voor de jongens van Tim Vranckx.

“Er is hier van buitenaf en ook vanwege mezelf totaal geen druk opgelegd, maar het zijn de jongens zelf die week na week meer honger krijgen”, zegt Vranckx. “We zitten dan ook in een goede flow. Het is als trainer erg prettig om vast te stellen dat er op training elke week twintig spelers aanwezig zijn die ongelooflijk hard hun best doen. Neem daar dan nog bij dat we met Enzo Roosen onze topschutter zagen doorschuiven naar de A-ploeg. We waren ongelooflijk trots op zijn debuut van afgelopen zondag. Ook op de bank van de A-ploeg zaten nog eens drie jongens van onze ploeg. Nu goed, we mogen ons daar ook niet op blindstaren. Dat is de politiek van de club en ik ben als coach van de B-ploeg trots dat ik daar mijn steentje mag toe bijdragen. Mijn jongens vangen dat collectief erg sterk op. Met een groep van gemiddeld 18 jaar gaan we proberen om het de andere ploegen nog zo moeilijk mogelijk te maken. Ons programma oogt nog loodzwaar, met ook nog een uitwedstrijd bij concurrent FFF Brussels (op 16 april, red.), maar als je wil meedingen voor de titel, moet je ook die matchen tot een goed einde weten te brengen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners