© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Opmerkelijk: alleen Antwerp Giants en Kangoeroes Mechelen zijn na drie speeldagen nog perfect in Elite Gold

Met twee tellen ze na drie wedstrijden in de Elite Gold nog het maximum van de punten, Telenet Giants Antwerp en Kangoeroes Mechelen. Vanavond gaan de Giants in Groningen en Kangoeroes Mechelen in Leiden op zoek naar een vier op vier.

cpm

Telenet Giants Antwerp heeft zich na winst in de Lotto Arena tegen Groningen en Aris Leeuwarden en een zege op verplaatsing bij Landstede Hammers Zwolle opgewerkt naar een gedeelde eerste plaats. Groningen telt twee op drie en won af­gelopen speeldag nog in ­Charleroi. Voor coach Ivica Skelin is de partij in Groningen een ­speciale gebeurtenis.

“Ik was van 2012 tot 2015 actief bij de Nederlandse club. Ik kende er mooie jaren en won er eenmaal de Nederlandse titel en twee keer de beker. Na al die tijd blijft het toch nog speciaal om terug te ­keren. De MartiniPlaza is een mooie zaal en Groningen telt een grote supportersschare. Als we vanavond die vier op vioer willen realiseren, zullen we een hele wedstrijd op topniveau moeten spelen.”

© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Favorietenrol

Kangoeroes Mechelen trekt naar Leiden, op bezoek bij de aller­eerste BNXT-kampioen waar­tegen Jonas Foerts en zijn ploegmaats enkele weken geleden na een nagelbijter in de eigen ­Winketkaai met 80-79 wonnen. Met ook winst bij Heroes Den Bosch en in eigen midden tegen Landstede Hammers Zwolle zit ­Kangoeroes Mechelen in een zetel voor de wedstrijd van vanavond. De ploeg van Coach van het Jaar Kristof Michiels legt de favorietenrol voor een plaats in de top twee bij Oos­tende en Telenet ­Giants Antwerp.

“We gaan voor de derde of vierde plaats”, zegt Michiels. “Die geeft recht op thuisvoordeel in de Bel­gische kwartfinale van de play-offs. Maar als onze con­currenten steken laten vallen, moeten wij wel klaar staan om door te stoten naar die top twee.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Basketbal